Specific culinar german

Please select a featured image for your post

Ceea ce trebuie sa stim despre bucataria germana este ca aceasta se axeaza in principal pe carnea de porc, vita si pasare din care se preparea numeroase bucate. Pestele, cartoful, supele, sosurile, salatele, pastele fainoase si aluaturile, berea, compoturile, se intalnesc mai frecvent decât în alte bucatarii. De fapt berea germana este savurata si cunoscuta de catre noi toti. Tot bucatariei germane ii datoram snitelul, salata de castraveti, salata de cartofi, strudelul cu mere.in ceea ce priveste agricultura, Germania este al doilea producator de sfecla de zahar, orz, griu, cartofi, orez, ovaz atat de necesare acestor gurmanzi. Bucataria germana este diferita pentru fiecare regiune in parte ca si in Franta. In sud, Bavaria si Suebia specifice sunt berea, carnea si produse lactate. Aici se gatesc Spannferkel (purcelusi la rotisor), Handkaes (o brinza aromata combinata cu smintina) si Schwaebische Kasespaetzle (bulete de faina cu unt si brinza).
In vest, se simt influentele franceze, in est cele est-europene, iar pe coastele de nord cele scandinave. In Hamburg, Berlin, datorita accesului la Marea Nordului si Marea Baltica sunt des intalnite fructele de mare, supa din fructe de mare numita Rote Gruetze, carne in aspic, cu gelatina din peste numita Sauerfluisch, salata de creveti Helgolander Krablensalat.
Citeste si:  Pete de afine
O masa tipic germana cuprinde intre doua si sapte feluri de mincare ce incep cu un aperitiv (Vorspeise), se continua cu supa (Suppe), felul principal (Hauptspeise), urmat de alte preparate gatite (Beilagen). Fainoasele sunt folosite pentru prepararea supelor alaturi de cartofi si legume din abundenta ce sunt folosite si pentru prepararea garniturilor. Preparatele servite dupa masa se numesc Nachspeise. Se stie deja ca germanii beau bere, vin sau Sekt (un tip de vin spumos). Consuma si Radlerul, o bere slaba cu limonada sau suc de mere pe care germanii o apreciaza. Painea se consuma si ea in cantitati destul de mari. O paine specifica o constituie painea alba, painea gri (Graubrot) si painea neagra de secara (Schwarzbrot). Chiflele se numesc Semmel sau Weckle/Weckli.
Deoarece folosesc carnea aproape pentru orice, germanii au imbogatit cartile de bucate prin aproape 1500 de retete necesare pentru prepararea carnatilor. Cea mai utilizata este carnea de porc. Dintre pasari, puiul este cel mai folosit, dar nici rata, gasca sau curcanul nu sunt neglijate. Acestia gatesc chiar pentru masa de Craciun friptura din gasca umpluta cu fructe ( de obicei mere si portocale) pe care o condimenteaza cu ierbuiri si o stropesc cu ulei din masline pentru reumenire.
Citeste si:  Mocheta potrivita pentru casa ta
Germanii beau si foarta multa cafea, insa aceasta este destul de slaba si este preparata la filtru de hirtie sau metalic. La aceasta se servesc prajituri numite Torte sau Kuchen.
Alte deserturi sunt serbetul si inghetata, in special cea italiana. Celebra bautura cu malt dar si condimentatele preparate din carne au reusit aduca numeroase elemente inovatoare in bucataria germanilor!

Citeste si:  Dieta cu lichide

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.