Sufleu de urzici, placinta de stevie, salata de peste, pleurotus cu vin

Sufleu de urzici
Ingrediente: 800 gr urzici, 100 grame unt, 5 oua, 200 mililitri lapte, 70 grame faina, sare, piper.

Mod de preparare
Se curata urzicile si se spala in cel putin 4 ape, consecutiv. Apoi se pune la fiert apa, intr-o oala, la foc mediu. Dupa ce a dat apa in clocot, adaugi urzicile si un praf de sare si le tii circa 10 minute pe foc. Se strecoara si se lasa la racit. Intre timp, pui untul intr-o tigaie sa se topeasca, si presari incetul cu incetul faina, amestecand bine, pana devine o compozitie omogena. Dupa ce opresti focul, adaugi laptele si amesteci din nou, foarte energic, pentru a evita cocoloasele. Asezi iarasi tigaia pe foc, o lasi sa dea in clocot si adaugi urzicile pe care intre timp le-ai facut piure, cu ajutorul robotului de bucatarie. Se adauga galbenusurile, sare si piper dupa gust si se mai lasa circa 5 minute pe foc. La sfarsit, adaugi albusurile, batute spuma, torni intreg amestecul intr-un vas de iena uns cu unt si-l bagi la cuptor o jumatate de ora.

Citeste si:  Retete din resturi de mancare

Salata de peste alb cu ardei copti

Ingrediente: o salata verde, 1 peste alb fiert si apoi lasat la racit, ceapa verde, 5 ardei copti, 5 rosii cherry, ulei de masline.

Mod de preparare:
Se spala salata, se scurge de apa si se taie felii de marime medie. Se adauga apoi ceapa verde, taiata bucatele mici, si ardeii copti cu varful indreptat spre centrul farfuriei – de preferat plata.Tai apoi si pestele marunt si il asezi peste bucatile de ceapa din mijloc. Peste peste, asezi rosiile cherry taiate in jumatati. Potrivesti salata cu sare, piper, otet si ulei de masline. Pofta buna!

Pleurotus cu vin si smantana
Ingrediente: o jumatate de kilogram de pleurotus, o jumatate de pahar de vin alb, o jumatate de pahar de ulei de masline, 10 cepe verzi, 2 rosii, 3 linguri de smantana, o legatura patrunjel, sare, piper.

Citeste si:  Strudel de mere

Mod de preparare: Se spala ciupercile, se strecoara si se taie feliute. De asemenea, toci ceapa marunt pe care o calesti in ulei de masline, alaturi de ciuperci. Dupa care, se asaza un capac si se lasa sa se inmoaie bine in propriul suc. Intre timp fierbi rosiile, le decojesti si le tai felii.Se adauga peste ciuperci si ceapa, se mai lasa circa 10 minute, dupa care se presara patrunjelul tocat, sarea si piperul. Se toarna si vinul si se asaza compozitia, circa 20 de minute la cuptor, la foc mic. Cu aproximativ 5 minute inainte de a fi gata, adaugi smantana. Se servesc ornate cu patrunjel verde proaspat si cu vin alb.

Placinta de stevie

Ingrediente: 1 kg stevie, 3 linguri de smantana, 50 gr de unt, 2 oua, 300 gr de faina, ulei, sare, piper.
Mod de preparare:
Aluatul se prepara prin framantarea fainei cu ouale, un praf de sare si putina apa calduta, pana cand compozitia devine omogena si elastica. Dupa aceea, se spala stevia in cateva ape, se strecoara si se fierbe la foc mare pret de 5 minute. Se scurge din nou, se lasa la racit, dupa care se toaca marunt si se prajeste intr-o tigaie unsa cu unt, circa 15 minute. Se amesteca continuu, pentru a nu se lipi. Se adauga smantana si sare si piper, dupa gust. Apoi se intinde aluatul intr-o foaie foarte subtire si se taie patratele cu o latura de circa 10 cm. Se umple fiecare bucata de aluat cu umplutura de stevie si se lipesc marginile. Se prajesc in ulei incins si se asaza apoi intr-o farfurie pentru a se scurge de ulei. Pofta mare!

Citeste si:  Trenduri design interior 2011

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.