fbpx

Supa-crema de somon si andive rulate in jambon

Somonul si andivele sunt niste delicatese care ne-ar face sa ne revizuim bugetul dupa ce le-am comanda la restaurant. Acasa insa putem sa preparam cateva portii din ele si sa nu ne coste cu mult mai mult decat niste mancaruri din prea raspanditul porc.
Supa-crema de somon

Ingrediente:
1 file de somon
1 cap de somon
0,5 kg cartofi
1 ceapa
1 morcov
1 dovlecel
150 g smantana
1 legatura marar
2-3 fire de ceapa verde
sare, piper.

Mod de preparare:
Curatam legumele, le taiem bucati si le punem sa fiarba la foc mic, pret de 30 de minute. Scoatem legumele, iar in apa in care au fiert punem capul si fileul de somon, lasandu-le 10 minute. Facem pasta legumele, cu blenderul sau cu ce avem. Capul de somon il aruncam, fileul il curatam de pielita si il facem cubulete. Zeama in care au fiert legumele si pestele o turnam incetisor peste legumele pasate si o punem din nou pe foc, pentru cateva minute, adaugand si cubuletele de somon. Potrivim de sare si piper macinat. Stingem focul si dregem supa cu smantana. Dupa ce o punem in farfurie, presaram marar si ceapa verde – doar frunzele ei – tocate marunt.

Citeste si:  Stilul contemporan

Andive rulate in jambon

Ingrediente:
6 andive
6 felii de jambon
1 felie de lamaie
100 g unt
50 g faina
150 ml lapte
nucsoara
150 g cascaval
sare, piper.

Mod de preparare:
Fiindca andivele nu sunt cele mai folosite legume in bucataria romaneasca, o sa va oferim cateva sfaturi privind prepararea lor. Cand le luam din raftul supermarketului, avem grija sa fie albe in exterior si galbene la varf. Andiva seamana, dintr-un punct de vedere, cu salata verde sau varza: e formata din straturi de frunze inmanunchiate. Difera insa radical de varza prin forma si dimensiuni, fiind mult mai mica si pronuntat alungita. Alegem andive cu frunzele lipite la varf. Le spalam, le curatam de frunzele patate si le taiem radacina. De obicei, folosim andivele sub forma de frunze, dar de data asta ne trebuie aproape intregi. Le taiem radacina, le sectionam pe lungime, fara sa le taiem in doua, si le aruncam frunzele mici, din mijloc.

Citeste si:  Reparare gard

Andivele astfel pregatite le punem la fiert in apa cu putina sare si o felie de lamaie. Cand varful cutitului patrunde lesne in ele, sunt fierte. Le scoatem intr-o strecuratoare si le lasam sa se scurga bine. Fiecare andiva o rulam intr-o felie subtire de jambon.

Pregatim sosul. Topim untul, il amestecam cu faina si turnam treptat laptele caldut, mestecand cu o lingura de lemn. Punem sare, piper si, la final, nucsoara. Apoi, intr-o tava unsa cu unt asezam rulourile de jambon si turnam sosul peste si pe langa ele. Radem cascaval deasupra si dam la cuptor pentru cel mult 15 minute. Le mancam calde, cu garnitura de orez sau cartofi fierti.

Citeste si:  Cum sa zugravesti singura
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.