Tendintele primaverii in amenajarea locuintei

• 4 noi stiluri de amenajare – Golden Classics, Green House, High Elegance, Free Spirit – special concepute pentru o locuinta in tendinte

Pastelurile, nuantele primavaratice de verde, tonurile calde de beige si maro, cat si explozia de culori vivace precum portocaliul, albastrul sau rosul isi pun amprenta asupra principalelor tendinte de design interior din aceasta primavara, potrivit Hornbach, unul dintre principalii retaileri locali de materiale de constructii si gradinarit.

„Pentru a ne ajuta clientii sa faca cele mai inspirate alegeri in materie de design interior, in fiecare primavara, lansam un catalog special realizat ce cuprinde noile tendinte din domeniu. Astfel, si in acest sezon, designerii nostri au dezvoltat o schema armonioasa de culori pentru peretii incaperilor, facand recomandari si cu privire la nuantele si texturile covoarelor, perdelelor sau a altor accesorii ce trebuie alese pentru realizarea unui ambient modern”, a declarat Mugurel – Horia Rusu, Directorul General al Hornbach Romania.

Pentru trasarea celor mai noi trenduri de amenajare interioara, designerii Hornbach s-au inspirat atat din stilurile urbane, elegante si usor minimaliste, cat si din natura – nuantele de verde, florile, accesoriile din lemn si lumina naturala fiind elemente definitorii pentru aceasta primavara.

„In acest sezon, accentele din locuinta cad pe candelabrele somptuoase inspirate din perioada victoriana, pe diverse accesorii retro, clasice sau minimaliste confectionate din lemn, metal si sticla, pe tablourile supradimensionate si pe o multitudine de alte elemente cromatice de stil. De asemenea, tot in acesta perioada, sunt in trend spatiile largi si luminoase, cat si imprimeurile florale sau geometrice”, a completat Mugurel – Horia Rusu.

Citeste si:  Nuggets de pui - reteta sanatoasa

Tinand cont de toate aceste tendinte, specialistii Hornbach propun celor care doresc sa isi amenajeze locuinta in prima jumatate a anului 2014 patru stiluri ambientale diferite, care pot aduce schimbari majore in ambient, putand transforma vechiul decor intr-un spatiu aerisit, primitor si plin de caldura.

Stilul Golden Classics – romantismul, la el acasa!

Nimic nu poate fi mai romantic decat un ambient clasic si rafinat. Inspirat din tendintele perioadei victoriene, stilul propus de designerii Hornbach aduce in prim plan imprimeurile aurii si motivele florale clasice pentru pereti, care contrasteaza cu albul canapelelor, scaunelor si fotoliilor si cu nuantele inchise ale mobilierului somptuos, ale accesoriilor deosebite si ale covoarelor.

foto

Nuantele calde de auriu, crem sau piersica, candelabrele supradimensionate, lampile si obiectele decorative vintage din cupru sau bronz, dar si spatiile larg deschise sunt elementele cheie de design ale acestui stil. Daca mai adaugam si farmecul unei biblioteci albe incorporate in perete sau a unui semineu artificial amenajat in living, rezulta un adevarat peisaj romantic, plin de caldura, liniste si rafinament.

Stilul Green House – veselia din inima naturii

Citeste si:  Cu ce vin asortam felurile de mancare?

O “viata verde” ramane un ideal pentru multe persoane, de aceea, stilul Green House propus de Hornbach incearca sa compenseze prin design experienta unui vieti traita in inima naturii. Nuantele primavaratice de verde ale peretilor, mobilierului, textilelor si a altor obiecte decorative ce caracterizeaza stilul Green House, in combinatie cu nuantele pamantii, cu texturile din lemn si cu vivacitatea plantelor colorate te duc imediat cu gandul la un peisaj reconfortant surprins, mai degraba, intr-o gradina.

Tabloul vivace al stilului Green House este completat de elementele de mobilier minimaliste, tablourile mari care surprind peisaje din natura, accesoriile viu colorate, dar si de vazele sau fructierele din lemn si rafturile albe supraetajate.

foto

Asa cum sugereaza si denumirea acestuia, culoarea verde, lumina naturala, spatiul aerisit si jocul vesel de nuante pastelate isi pun amprenta asupra stilului Green House.

Stilul High Elegance – mai simplu, mai elegant!

Pentru adeptii stilului modern, primavara anului 2014 aduce eleganta, culori alese cu grija, simplitate si nuante predominant deschise. Stilul High Elegance pune accentul pe efectele elegante, dar in acelasi timp functionale, albul fiind completat perfect de nuantele deschise de gri, beige si caramiziu.

Tapetul deschis cu imprimeuri geometrice, piesele de mobilier albe sau maro, texturile din catifea, tablourile de mari dimensiuni si elementele decorative din metal se incadreaza excelent intr-un spatiu aerisit si luminos.

Citeste si:  Mese festive prin codul bunelor maniere

foto

Pentru crearea unui astfel de ambient sunt recomandate si obiectele decorative simple din sticla clara sau colorata, pernele ornamentale cu imprimeuri geometrice, placajele din parchet deschis la culoare si, de asemenea, draperiile si mochete in nuante de beige sau maro.

Stilul Free Spirit – stilul retro nu are varsta!

Stilul Free Spirit propus de designerii Hornbach este inspirat de tendintele ambientale preferate de tineri si aduce in prim plan un mix de culori puternice precum rosu, albastru, orange si roz. Acest ambient este perfect pentru persoanele indraznete, a caror dorinta de exprimare se manifesta, mai ales, prin accentul pus pe designul interior.

In cadrul stilului Free Spirit contrastele se regasesc atat pe pereti, cat si pe podele, prin intermediul draperiilor, perdelelor, tapetului, vopselei, covoarelor si a pernelor decorative viu colorate, albul fiind folosit, in general, doar pentru accentuarea designului expresiv.

foto

Desi pare usor incarcat, acest ambient retro creeaza un mediu plin de veselie si vitalitate, ideal atat pentru relaxare, cat si pentru munca creativa. Piesele de rezistenta ale unui astfel de interior sunt, fara indoiala, imprimeurile cu buline colorate, accesoriile si mobilierul retro, lampile suspendate si fotografiile, invazia de culori caracteristica acestui stil putand oferi oricarei locuinte un aer liber si nonconformist, specific perioadei adolescentine.


2 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.