fbpx

Tocanita de vinete, conopida cu carne la cuptor si fursecuri cu migdale

Tocanita cu vinete

Ingrediente:
• 4 vinete
• 4 linguri de ulei
• 2 cepe taiate rondele
• 6 rosii mari
• 5 ardei grasi
• 3 catei de usturoi
• patrunjel si marar tocate
• sare

Mod de preparare:
Curata vinetele de codite si opareste-le intr-o cratita cu apa clocotita. Dupa cateva minute scurge-le de apa (strecoara-le) si tescuieste-le (asezandu-le una peste alta) pe doua tocatoare, pentru a-si pierde amareala din coaja. Lasa-le 20 de minute, dupa care taie-le pe lungime, in 4 – 6 felii. Taie si ardeii curatati si rosiile, in felii rotunde, iar usturoiul in bucatele mici. Unge o cratita cu ulei si asaza, pe rand, un strat de vinete, apoi unul de rosii, unul de ceapa si deasupra asaza uniform ardei, usturoi, verdeata si presara sare. Repeta straturile pana termini ingredientele. Ultimul strat trebuie sa fie de rosii. Acopera cratita si las-o la fiert, la foc mic. Cand incep vinetele sa fiarba, adauga uleiul si mai lasa 15 – 20 de minute la foc domol.

Citeste si:  Folosirea eficienta a spatiului

Conopida cu carne la cuptor

Ingrediente:
• un kilogram de conopida
• 400g de carne de porc fara grasime
• trei lunguri de ulei
• 200 ml de suc de rosii
• o ceapa mica
• 20g de faina alba
• sare

Mod de preparare:
Curata conopida, desfa-o buchetele si fierbe-o in apa sarata. Intre timp, toaca carnea. Prajeste in doua linguri de ulei ceapa tocata marunt, apoi adauga carnea si lasa-le la calit impreuna. Acopera cu un capac pentru a se inabusi. Intr-un vas termorezistent asaza, in straturi, conopida si carnea. Din uleiul ramas si cele 20 de grame de faina prepara un sos slab, subtiat cu putina supa din carne sau oase si toarna-l peste conopida stratificata. Introdu amestecul in cuptorul preincalzit si lasa la copt circa 10 minute.

Citeste si:  Mami, vreau sa te ajut!

Fursecuri cu ciocolata si migdale

Ingrediente:
• 300g de ciocolata de menaj
• 2 linguri de cafea
• 250g de zahar
• 150g de migdale
• 4 linguri de lapte
• 2 linguri de rom (sau esenta de rom)
• 50g de ciocolata rasa.

Mod de preparare:
Rumeneste usor migdalele in cuptor, rade ciocolata si topeste-o in lapte caldut pentru a obtine o pasta putin moale. Adauga cafeaua, zaharul, migdalele pisate si romul. Amesteca totul foarte bine si framanta usor pana obtii o pasta omogena. Formeaza din compozitie bulgarasi ovali pe care inveleste-i in ciocolata rasa. Asaza bulgarasii pe un platou si lasa-i peste noapte, la rece.

Citeste si:  Stilul formal
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.