fbpx

Camera copilului

Inca de pe cand se anunta venira berzei trebuie sa ne gandim foarte serios la amenajarea spatiului in care va locui copilul, pentru ca dupa nastere vei fi atat de obosita incat nu iti trebuie un motiv de stres in plus, si nici nu este recomandat sa mai faci schimbari radicale odata ce bebelusul a fost adus acasa. Ideal ar fi ca acesta sa aiba propria lui camera, dar cum asta de multe ori nu se poate, trebuie sa ii cedam o zona din dormitorul parintilor, macar in primele luni de viata, pana cand il veti putea muta cu ceilalti copii ai tai sau rezolvati problema spatiului (multi parinti aleg sa se mute ei in living si sa lase copilul in dormitor).
De ce ai neaparat nevoie
Pat- alegeti un model foarte stabil, rezistent, fara piese mici spre interior (de exemplu suruburi prost infiletate, capace decorative pentru acestea, aschii, abtibilduri, pelicule de vopsea sarita), fara muchii ascutite sau prea dure, cu inaltime reglabila-acesta trebuie astfel pozitionat incat sa ii ofere confort mamei, cu gratii sau plasa pentru a evita riscul caderii bebelusului din pat; salteaua trebuie sa asigure un suport ferm si sa fie usor de igienizat. Patul trebuie asezat intr-un loc luminos, bine ventilat, dar ferit de curent.
Dulap de haine-personal, preferabil inchis, cu sertare, usor de curatat, destul de incapator, hainutele pe care le folosim zi de zi trebuie asezate la indemana.
Masa de infasat: fie alegem una speciala, cu sertare pentru cosmetice, scutece, cu suport pentru cadita, fie asezam o planseta acoperita cu paturi sau cu neopren peste patut.
Scaun/fotoliu pentru alaptat: trebuie sa ofere pentru spatele si pentru bratele mamei: ganditi-va ca un copil de 3 luni cantareste in jur de 6 kilograme, deci va fi dificil sa il tineti cam jumatate de ora intr-o mana.
Jucariile pe care le alegeti trebuie sa fie viu colorate, nu foarte zgomtoase, fara piese mici, fara plusuri sau blanite care lasa scame, din materiale de calitate, incasante din cadere.
Finisajele ideale
Ideal ar fi ca peretii sa fie finisati cu vopsele rezistente la spalare, in culori pale (avand in vedere ca in primele luni copilul mai mult doarme, nu are nevoie de prea multi stimuli vizuali, deci mai bine evitati culorile prea tari: rosu, portocaliu, verde aprins), pardoselile sa fie calde dar sa nu adune scame (covoare, mochete cu firul scurt), mobilierul cu suprafete lucioase pentru a fi usor de curatat. Din momentul in care incepe sa mearga de-a busilea se va agata de tot ce ii iese in cale, deci mare atentie la prize si cabluri, la obiecte instabile asezate la inaltime mica, la plante care ar putea fi otravitoare, la animale de casa.

Citeste si:  Tort cu blat de cacao si mousse de lime
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.