Case ecologice – noul trend

Traim intr-o luma in care incercam din rasputeri sa luptam sa aducem ecologia in vietile noastre.
Ceea ce probabil nu ne-ar fi trecut niciodata prin cap este faptul ca si casele se pot incadra in acest „curent” ecologic. Surprinzator sau nu, acestea sunt dotate cu aparate de ultima generatie, iar arhitectura lor este una cu totul si cu totul deosebita.
E greu sa iti imaginezi o casa ecologica din lemn, cu acoperis in terasa, cu ferestre enorme si spatii spectaculoase la interior. Ei bine, firma constructoare de astfel de case a reusit sa faca asemenea modele, acestea devenind o noua tentatie a luxului modern in intreaga Europa.
Daca la noi grija pentru mediu abia a inceput sa prinda contur, in Occident este deja o traditie.
Majoritatea oamenilor prefera ceva mai scump, dar care sa dureze, sa ofere confort, valoare estetica si practica in acelasi timp. Este drept, oricine ar alege ceva ecologic, pentru ca arata bine chiar si dupa 20 de ani.
Probabil ca va intrebati cam cat costa o astfel de casa ecologica. Ei bine, trebuie sa aflati ca pretul de pornire este de 300 000 de euro.
Insa aceasta suma ar trebui considerata drept o investitie, pentru ca in timpul utilizarii sale costurile sunt reduse. Pe langa intretinerea cu bani putini si stilul de viata sanatos, o casa ecologica mai ofera si nenumarate facilitati cum ar fi: fatade care nu absorb praful, ferestre si pardoseli exterioare care se curata singure, roboti care asigura intretinerea spatiilor interioare si sisteme multimedia integrate in ansamblul casei, de la internet la PC si audiovideo.
Pretul de intretinere unei astfel de case sunt mult mai mici datorita modului de izolare si incalzire, materialelor si echipamentelor de inalta calitate ce intra in dotarea ei.

Citeste si:  Doua feluri cu tomate: rosii umplute si piept de pui la gratar cu rosii

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.