Curatenia de vara

Curatenia in casa poate deveni cateodata un lucru obsedant pentru noi, femeile. Vrem ca totul sa fie luna mereu, toate sa fie la locul lor si toti locuitorii casei sa contribuie la curatenia si la pastrarea ei.
Nu de fiecare data se intampla asa cum vrem si nu le putem cere tuturor sa fie la fel de ordonati si atenti ca noi.
Pentru a mentine curatenia in casa trebuie sa tinem cateva reguli in casa, pe care ceilalti sa le respecte:
1.Fa ceva in fiecare zi
Creativitatea iti da forta sa faci in fiecare zi ceva nou. Astazi uda florile, sterge praful sau schimba lenjeria. Nu trebuie sa disperi si sa dai casa peste cap sau sa faci totul intr-o singura zi. Putin cate putin, usor-usor, vei ajunge sa faci toata casa asa cum iti doresti tu.
2.Pregateste masa.
Nu trebuie sa faci asta in fiecare zi, daca nu esti o gospodina priceputa sau daca nu-ti place sa faci asta. E de ajuns sa faci o data sau de doua ori pe saptamana o mancarica buna sau o cina mai speciala cu care sa-ti impresionezi iubitul sau familia. Daca nu le ai cu mancarea, macar da-ti silinta si pregateste o prajitura buna. Desertul este intodeauna apreciat.
3.Intr-una din zile, pune la spalat, lasa hainele la uscat si calca-le dupa aceea. Toate femeile isi aloca o zi pe saptamana pentru calcat si asezat garderoba in dulap. O data pe luna este bine sa faci o mica “revizie” si sa mai scoti din hainele pe care nu le mai folosesti.
4.”Instiga-ti starea de curatenie”
Cand incepi sa faci curatenie fara chef si nervoasa chiar ca faci asta, nu vei avea deloc spor. Cu cat vei incerca sa te gandesti ca daca faci cu drag si voie buna vei termina mai repede, cu atat mai mult chef si spor vei avea.
5.Pune muzica atunci cand faci curat si deschide fereastra pentru a intra aer curat si pentru a destined atmosfera de curatenie. Roaga pe cineva din casa sa te ajute sa mai faci cate o mica modificare, schimbare: muta pozitia canapelei, masa sau biblioteca pe alt perete al casei, pentru a da alt look si aspect casei tale.

Citeste si:  Decoratiunile acestui an

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.