Ingrijire ficus

Ficusul este o planta de apartament extrem de deosebita, care poate da viata oricarei incaperi.
Ficusul este o planta care se adapteaza usor si care nu este foarte pretentioasa. Cu toate acestea, trebuie sa tii cont de anumite aspecte pentru a-l ingriji in mod corespunzator si a te bucura de el cat mai mult timp cu putinta.
Primul pas consta in gasirea locului potrivit in care sa il pozitionezi. De regula, ficusul prefera lumina, semiumbra. Trebuie sa se evite clar expunerea direct la lumina soarelui.
Pe timpul verii, ficusul poate fi scos in gradina sau pe balcon, cu conditia sa fie asezat undeva la umbra.
Ficusul nu necesita mult apa, insa pe timpul verii trebuie udat mai des. De asemenea, vara se poate pulveriza apa si pe frunze, care din cand in cand trebuie si ele sterse. Apa folosita trebuie sa fie la temperatura camerei. Solul trebuie sa fie umed, nu ud.
Pentru ca planta sa tina cat mai mult, se recomanda replantarea ei o data la 2 ani. De preferabil ar fi ca aceasta operatiune sa se faca in luna aprilie.
Daca te gandesti sa inmultesti ficusul, trebuie sa stii ca nu exista un moment prielnic pentru a face asta, cel putin dupa spusele specialistilor in domeniu. Astfel, poti sa-ti inmultesti ficusul in orice moment al anului. Procedeul in sine este unul destul de simplu. Se preleveaza din varful ramurilor de ficus batanasi lungi de cativa centimetri. Acestia pot fi taiati fie de la varfuri, fie din ramurile laterale. Seva care va aparea la suprafata va fi lasata sa se usuce timp de o noapte, dupa care, a doua zi, se vor planta butasii in pamant, fixandu-se cu un betisor.
Iata deci ce trebuie sa faci in cazul in care te gandesti sa iti ” achizitionezi” un ficus care sa iti decoreze casa intr-un mod placut. Tot ce trebuie sa faci este sa tii cont de sfaturile pe care noi ti le-am dat si te vei bucura de ficusul tau foarte mult timp de acum incolo. Ai grija insa sa nu il expui la lumina directa a razelor solare pentru ca acest lucru ii poate fi mortal.

Citeste si:  Costuri mari la intretinere

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.