fbpx

Psihologia culorilor

Probabil ca multe dintre voi admira noile proiecte si noile zugraveli si poate ca nu suntem constiente de impactul pe care culorile le au asupra starii noastre. Inainte sa pui mana pe pensula si pe trafalet, citeste putin despre psihologia culorilor. Te poate ajuta pur si simplu sa stabilesti starea potrivita pentru spatiul tau interior.
– Rosul, este o culoare care mareste tensiunea, mareste bataile inimii si energia in majoritatea oamenilor. Ne da sentimentul de intimitate si pasiune. Rosul creste de asemenea apetitul, ceea ce explica de ce este folosit atat de des in restaurante, si de ce poate sa fie o alegere buna pentru o sufragerie formala.
– Portocaliul, precum rosul, tinde sa incalzeasca o camera, dar intr-un mod mai prietenesc, mai primitor. Ca si rezultat, vopsele in diferite nuante si tonuri de portocaliu functioneaza bine in sufragerii.
– Galbenul este de asemenea cald si bine-primitor, dar atrage mai mult atentia decat rosul sau portocaliul. Din acest motiv, este o vopsea buna pentru a fi folosita pe holuri mai putin luminate.
– Albastrul, care este parte din paleta culorilor reci ne face sa ne simtim mai calme, mai linistite, mai relaxate, asa ca sunt ideale pentru dormitoare. Dar din moment ce albastrul functioneaza ca un suprimant al apetitului, nu este cea mai buna optiune pentru sufragerii, decat daca te afli la dieta.
– Verdele este o alta culoare relaxanta care este mult mai versatila decat albastrul. Verdele deschis este ideal pentru dormitoare si sufragerii. Tonurile de mijloc sunt bune pentru bucatarii si sufragerii. De asemenea, pentru ca verdele este calmant, este deseori folosit in spitale, locuri de munca si scoli.
– Violetul este o culoare care pacaleste putin, vorbind din punct de vedere psihologic. Multi adulti urasc aceasta culoare, dar violetul poate functiona bine in multe camere, incluzand sufrageria, dormitoarele si bibliotecile. Copiii tineri, pe de alta parte, raspund favorabil la violet, asa ca aceasta culoare poate sa fie folosita cu succes in dormitoarele copiilor si zonele de joaca.

Citeste si:  Untul de cacao
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.