Sfaturi de mutare

Cine nu a trecut prin experienta aceea a mutatului dintr-o casa in alta? Daca esti la fel ca majoritatea oamenilor, atunci putem sa afirmam despre tine ca nu iti place ceea ce se intampla in aceasta perioada.
1. Fa o lista
Noteaza totul pe o foaie. Iti vei multumi mai tarziu. Inainte sa impachetezi, noteaza tot ce ai de luat. Poti chiar sa si bifezi tot ce ai pus pe masura ce le strangi.
2. Aduna cat mai multe cutii
Mutatul presupune luarea tuturor lucrurilor si transportarea lor. Ei bine, aceasta transportare se face cel mai bine in cutii, tocmai de aceea vei avea nevoie de foarte multe cutii.
3. Utilizeaza umerase
Pune cat mai multe haine pe umerase, intrucat iti va fi mai usor sa le transporti dintr-o parte in alta.
Ai grija ca toate cutiile sa nu fie foarte pline si foarte incarcate, pentru ca vor fi foarte greu de ridicat. Este mai bine sa folosesti mai multe cutii, care sa fie mai usoare si mai usor de transportat.
4. Apeleaza la firme de transport
Acestea iti vor pune la dispozitie atat masinile necesare, cat si oamenii necesari care sa iti care cutiile si chiar mobila daca este nevoie.
In cazul in care nu ai suficiente cutii, poti sa pui totul in genti sau chiar plase. Este bine sa le poti cara mai usor.
Noteaza pe cutii ceea ce ai in fiecare, pentru a-ti fi mai usor la despachetat.
Impacheteaza inainte, nu pe ultima suta de metri. Daca este vara, pune mai intai hainele de iarna deoparte. Impacheteaza toate lucrurile care nu iti sunt absolut necesare.
Daca trebuie sa cureti vechia locuinta dupa ce te muti de acolo, aduna toate obiectele de curatat intr-o cutie, care sa iti fie la indemana.
Nu uita sa pui bine toate actele importante. Acestea includ: certificatele de nastere, facturile curente, buletinele, permisele, pasapoartele, actele casei, etc.
Poate ca mutatul nu este cel mai amuzant lucru, dar daca il planifici din timp cu multa atentie, atunci procesul acesta de mutare poate sa fie mai usor de suportat. Pana la urma, va trece repede.

Citeste si:  Oprire inmultire gunoi

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.