Despre transplantul de sprancene si de gene

Please select a featured image for your post

Femeile se ocupa deja de milenii de imbunatatirea zestrei oferite de Mama Natura. Cercetatorii geneticieni sunt niste palizi amatori. Dupa implanturi de silicon in talpi, vine acum o alta operatie estetica noua care face furori. Si are de-a face cu sprancenele, cele pensate si abuzate.

De cate ori nu am vazut o fata pe strada cu sprancene pictate cu un marker pe fata si mi s-a facut mila de ea. Pentru aceste fete nefericite s-a inventat transplantul de sprancene (si de gene)! Transplantul de par nu este o noutate in lumea operatiilor estetice dar mai nou chirurgii plastici sunt capabili sa modifice unghiul si directia de crestere a firelor de par din sprancene ceea ce este foarte important.

Citeste si:  Comunicat de presa: Protectie solara 100% invizibila

Unul dintre obiectivele sprancenelor este sa apere ochii de elemente nocive si de lichide. Directia de crestere a parului dirijeaza lichidul sa curga pe langa ochi. Chirurgii plastici insereaza fiecare fir de par separat si modeleaza spranceana astfel incat sa arate cat mai natural. Firele de par sunt luate tot de la pacient, de pe crestetul capului, unde parul creste cel mai fin.

Citeste si:  Cum trebuie sa bem apa ca sa slabim

In plus, pot sa insereze foliculi de par si printre firele genelor, astfel incat doritoarele sa aiba gene mai stufoase si mai vizibile. Acest gen de operatie insa este ceva mai complicat, dat fiind ca este o zona asa de sensibila.

Sprancenele noi au nevoie de 6 luni ca sa se maturizeze. Operatia este destul de simpla iar pacientele primesc doar un anestezic local. Desi operatia e simpla, pretul este mare. In Marea Britanie un transplant de sprancene costa 3500 de lire, iar unul de gene – 3000 de lire.

Citeste si:  Cirese cele mai energetice fructe rosii

PS: Citeste sfaturile noastre despre cum sa-ti ingrijesti sprancenele ca sa nu ajungi sa ai nevoie de un transplant. 🙂


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.