Ingrijirea buzelor

Please select a featured image for your post

Buzele au nevoie de un plus de atentie. Dincolo de faptul ca buzele mari si lucioase sunt considerate extrem de atragatoare, ele au nevoie de o ingrijire diferita fata de restul fetei.

Pielea buzelor este foarte diferita de pielea normala. Nu are straturi de grasime prin urmare este mai sensibila schimbarilor de temperatura. De ce crezi ca ti se albastresc buzele cand este foarte frig. De asemenea, pentru ca pielea este foarte subtire si nu contine melanina, buzele se deshidrateaza mai repede decat pielea normala. Atunci cand sunt deshidratate grav, pielea crapa si se irita.

Citeste si:  Frumusetea... zambetului

Tendinta naturala a buzelor de a se deshidrata rapid este agravata de faptul ca sunt expuse mediului tot timpul: vant, soare, frig… toate iti afecteaza negativ buzele.

Deci ce se poate face?

– Trebuie folosit un balsam de buze zilnic. Cauta un produs care are actiune hidratanta de durata si contine ingrediente cum ar fi AHA (acizi alpha-hidroxici), Vitaminele A si E actioneaza impotriva liniilor fine si ridurilor de pe buze. Foloseste balsamul de buze cu sfintenie, chiar si sub ruj.

Citeste si:  Aranjarea parului in functie de lungimea lui

– Daca tot am adus vorba de ruj, ai grija de care cumperi. Verifica lista de ingrediente pentru ca multe companii de cosmetice folosesc ca ingrediente substante sintetice care iti astupa porii si anuleaza actiunea benefica a rujului. Exemple: alcool isopropyl sau petrolatum.

– Nu te linge pe buze prea des. Saliva nu-ti hidrateaza buzele, din contra. Are proprietati acide si in cele din urma o sa ajungi sa-ti provoci singura o iritatie.

– Bea multa apa.

Citeste si:  Retete cosmetice cu ulei de peste

– Exfoliaza. Exfolierea este foarte importanta pentru buze, pentru ca este mai greu sa fie inlocuite celulele moarte decat in cazul pielii normale. Poti sa folosesti un produs cosmetic care exfoliaza buzele (cum ar fi Lipscuff de la Bodyshop) sau iti pui sortuletul frumos si iti coci propriul remediu in house. Foloseste ingrediente cu proprietati abrazive slabe, cum ar fi mierea si sucul de lamaie. Amesteca, pune pe buze, maseaza cu o periuta de dinti si sterge cu apa rece.


Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.