Lentile de contact II

Continuam astazi, asa cum am promis, cu detalii despre tipuri de lentile de contact :

Zilnice
Lentilele zilnice sau de unica folosinta nu necesita curatare sau ingrijire, se utilizeaza timp de o zi dupa care se arunca. Aceste lentile pot fi cele mai bune pentru persoanele cu sensibilitate oculara sau cu alte probleme (diverse alergii) deoarece limiteaza depunerile de albumina. In concluzie, acest tip de lentile ofera cel mai sanatos si practic mod de a purta lentile de contact!
Se comercializeaza in cutii de cate 30 de lentile (preturi intre 104 RON si 219 RON)

Saptamanale (1 sau 2 saptmani):
Aceste lentile sunt create special pentru a fi purtate timp de 1-2 saptamani (ceea ce inseamna ca trebuie scoase in fiecare seara). Totodata pot fi purtate continuu fara a fi scoase timp de 1 saptamana. Este recomandat noilor purtatori de lentile de contact. Se gasesc pe piata in cutii de cate 6 lentile. (preturi intre 90 RON si 185 RON)

Lunare
Lentilele cel mai putin costisitoare dar si cele mai confortabile sunt lentilele lunare. Ele pot fi folosite timp de o luna fara a fi schimbate sau aruncate. Unele dintre ele pot fi folosite si pe timp de noapte (permanent). Aceste lentile lunare se recomanda persoanelor care vor sa poarte lentile regulat dar totusi sa cheltuie putin.
Se comercializeaza in seturi de cate 1, 2, 3 sau 6 lentile, avind o frecventa de inlocuire de 30 de zile; in functie de firma pot exista variante: port flexibil (zi si noapte pânã la 30 zile, în timpul zilei si ocazional peste noapte) sau port de zi 10-12h pana la 60 zile. (preturi intre 37 RON si 289 RON)

Citeste si:  Demachiaza-te in fiecare zi

Conventionale
Acest tip de lentile se inlocuieste dupa cel putin trei luni pana la un an, cu conditia sa fie manevrat si curatat exemplar! Lentilele conventionale se poarta zilnic cu scoatere in fiecare seara, adaptarea lor este relativ simpla si sigura si sunt foarte usor de suportat.
Se vand la set de cate 1 lentila sau la cutii de 2 sau 4 lentile si, in functie de firma, se schimba unele la 3 luni (sau au specificatia a se purta de 30 de ori in 3 luni), altele la 1 an.
(preturi de la 119 la 374 RON)

Torice
Reprezinta cea mai buna alegere pentru pentru persoanele cu astigmatism. Ele asigura o acuitate vizuala excelenta si confort alaturi de un mod de folosire sanatos si comod, o stabilitate la rotatie si o oxigenare superioara datorita materialului silicon-hidrogel. Aceste lentile cu inlocuire zilnica sau lunara sunt ideale si pentru purtatorii de ochelari care vor sa beneficieze de comoditatea lentilelor de contact in completarea ochelarilor!
Se gasesc in comert la seturi de cate 6 sau 30 de lentile, cu regim de purtare zilnic (de unica folosinta), o luna sau port flexibil (zi si noapte pana la 30 zile, in timpul zilei si ocazional peste noapte sau port de zi 10-12h pânã la 60 zile).
(preturi de la 169 la 255 RON)

Multifocale
Atat pentru miopie cat si pentru presbiopie! Folosirea acestor lentile este recomandata la o varsta mai inaintata (40+) pentru corectarea presbiopiei. Lentilele multifocale asigura o vizibilitate clara la orice distanta pentru orice activitate. Sunt comode si practice, cu inlocuire zilnica sau lunara. Acestei game de lentile ii apartin si alte lentile: lentile bifocale, monofocale si trifocale.
Le puteti gasi in seturi de 6 lentile, port zilnic – inlocuire la 2 saptamani sau port extins – inlocuire la 1 saptamana. (pret : 179 RON)

Citeste si:  Bizar: Gloss-ul Heineken si alte produse asemanatoare

Color
Acestea pot fi folosite de persoanele fara defecte de vedere dar care vor să sublinieze frumuseţea culorii ochilor proprii prin purtarea lentilelor de adancime – persoana are posibilitatea de a-si pune în evidenta culoarea ochilor sau de a si-o schimba: in aceasta ordine de idei fac referire la acel tip de lentile care subliniaza culoarea naturala, intensificind-o (prin tehnica desenului punctat al irisului) si la tipul de lentile de contact colorate care nu dau culoarea naturala ci numai o culoare de ochi care aminteşte de cea naturala; sunt recomandate pentru cei mai curajosi.

Exista si lentile care au ca scop expres a da purtatorului o privire de neuitat, care nu schimba doar culoarea ochilor ci şi aspectul lor (tipuri de la ochi de pisica pana la ochi de iepure pentru ocazii speciale, conferind purtatorului un aspect deosebit).
Unele lentile de contact aflate in comert au o culoare albastru deschis, care, cand lentilele sunt asezate in ochi nu se vede, dar ajuta la gasirea lorr in cutia de depozitare precum si la asezarea lor. Exista o paleta larga de culori oferite de marii producatori: gri, albastru, safir, ametist, verde, turcoaz, caprui, topaz, amazon, indigo, smarald, pacific, jad, rosu aprins si multe altele.
Se vand in seturi (cutii ) de 1, 2 sau 6 lentile; regimul de purtare difera in functie de firma (o luna, 30 de purtari… pana la un an, port zilnic: inlocuire la 2 saptamani, port extins: inlocuire la 1 saptamana).
(preturi intre 63 RON si 340 RON)

Citeste si:  Regimul verde

Progresive
Lentilele progresive, spre deosebire de lentilele bifocale, asigura pacientilor presbiopi o vedere clara la distanta, la apropiere si, de asemenea, la orice distanta intermediara. Totodata sunt recomandate si persoanelor care petrec mult timp in fata calculatorului – zilnice sau lunare, 30 lentile/set sau 6 lentile/set
(preturi de la 219 la 289 RON)

Sfaturi practice pentru purtarea lentilelor de contact :

1. Utilizati cu precautie produse precum sapun, crema de fata, deodorant sau lac de par deoarece, daca acestea vin in contact cu lentila, se poate provoca ranirea ochiului sau deteriorarea lentilei;

2. Fardarea se va face intotdeauna dupa asezarea lentilelor, iar indepartarea fardului se va face numai dupa scoaterea acestora;

3. Nu este recomandata folosirea acelor spirale care prelungesc pleoapele in acelasi timp cu utilizarea lentilelor de contact, pentru ca acele extensii contin niste fire care in contact cu ochiul ar murdari lentilele;

4. Evitati sa folositi creion de machiaj pe partea interioara a pleoapei pentru ca exista riscul de murdarire a lentile;

5. In cazul alegerii substantelor cosmetice, daca acestea sunt destinate celor care folosesc lentile de contact, verificati si urmati indicaţiile care se afla pe produse;

6. Intretinerea si curatirea lentilelor necesita o atentie deosebita, niciodata nu amestecati solutiile si sa puneti un accent deosebit asupra respectarii prescriptiilor igienice.


4 Comentarii
  1. Felicitari pentru arteicolele despre lentile de contact; Nu cred ca am mai citit undeva informatiile centralizate in felul acesta. Mie cel putin mi-a fost foarte util ce am citit aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.