Machiaj pentru o fata rotunda

Please select a featured image for your post

Daca in vremurile bunicilor noastre nu conta prea mult forma fetei si oricum erau preferate femeile pline si rosii in obraji, acestea fiind considerate un simbol al frumusetii, in vremurile noastre orice tip de fata poate fi corectat folosind machijaul potrivit. Putem inventa trasaturi pe care nu le avem, le putem scoate in evidenta pe cele care ne plac si le putem estompa pe cele care ne deranjeaza. Ia sa vedem cate ceva si despre fata rotunda si cum sa o machiem.

Pro si contra rotunjime. Femeiele cu fata rotunda au un foarte mare avantaj, acela ca sunt mereu considerate mai tinere decat sunt de fapt. Chiar daca in tinerete asta nu ti se pare un atu ci dimpotriva, te enerveaza ca desi ai 21 de ani vanzatoarele iti spun ca nu vand tigari si alcool minorilor, dupa 30 de ani vei lua aceste remarci ca si complimente. Exista insa si parti mai putin placute, cum ar fi acelea ca va trebui mereu sa iti adaptezi coafura si stilul de machiaj formei fete tale.

Citeste si:  Inovatii in chirurgia estetica

Daca fata ovala este considerata cea mai versatila pentru ca i se potriveste cam orice tip de coafura sau machiaj, fata rotunda are nevoie de un machiaj care sa ii scoata in evidenta pometii (acestia sunt foarte putin vizibili in cazul fetei rotunde) si sa ii redea liniile ferme. Nu te panica, nu e nevoie de o operatie estetica pentru ca obrajii tai sa fie mai bine sculptati si trasaturile tale sa fie mai bine definite si mai ferme, ci numai sa stapanesti foarte bine tehnica machiajului. Pentru ca ai nevoie de timp pana cand sa stii sa aplici la perfectie un astfel de machiaj, inarmeaza-te cu farduri si multa rabdare.

Sfaturi si idei de makeup pentru fata rotunda. Zonele centrale ale fetei tale sunt cele care ies primele in evidenta si de aceea trebuie sa folosesti nuante mai deschise pentru zona nasului, barbie si centrul fruntii. Pentru a crea o fata mai alungita va trebui sa folosesti un fond de ten sau o pudra mai inchisa pentru obraji si tample. Cand spunem inchis nu inseamna un maro sau un bronze, ci pur si simplu un fond de ten cu o nuanta mai inchisa decat ce pe care o folosesti pentru zonele centrale ale fetei. Este important sa le aplici una dupa alta, astfel incat sa se amestece foarte bine intre ele, numai asa vei avea o culoare uniforma si un machiaj desavarsit.

Cum iti scoti in evidenta pometii? Pentru a crea efectul de pometi inalti si fata alungita e nevoie sa folosesti culori putin mai inchise pentru zonele pe care vrei sa le ascunzi sau sa le pastrezi in fundal, cum ar fi linia maxilarului, adica cea care da rotunjimea fetei. Aplica fondul de ten mai inchis in jurul tamplelor, in puncte mici, si apoi de-a lungul maxilarului si in final intinde bine fondul de ten, unind punctele aplicate. Daca ti se pare ca se vad prea bine granitele dintre fondul de ten inchis si cel deschis, ai grija sa le amesteci usor cu varful degetelor, prin miscari circulare.

Citeste si:  Avantajele exercitiilor in apa

Detaliile finale. Dupa ce ai folosit fondul de ten pentru a-ti alungi fata, e momentul sa aplici pudra, uniform, pe toata fata. Este ideal sa folosesti o pudra minerala, care va face distinctia intre zonele inchise si cele descise si le va scoate in evidenta pe cele mai deschise, adica nasul si noii tai pometi inalti. Iti poti completa lookul folosind un blush, insa si acesta trebuie sa fie unul deschis la culoare, mai ales ca se aplica pe partea superioara a obrajilor si pe pometi.

Citeste si:  Ochelari de soare in functie de forma fetei

4 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.