fbpx

Peelingul biologic

Una dintre cel mai des intalnite probleme cosmetice care apare la sfarsitul fiecarei veri este hiperpigmentarea pielii, sau mai bine spus petele de soare. Indiferent de nivelul de factor de protectie solara folosit, de cele mai multe ori, nu poti evita aparitia hiperpigmentarii, ci va trebui sa o elimini la inceputul toamnei! Cum? Iti spunem noi… cel mai bun tratament pentru petele de soare este un procedeu numit peeling biologic sau enzimatic.

Peelingul biologic este un tratament cosmetic care stimuleaza circulatia sanguina si limfatica, care mareste considerabil capacitatea de absorbtie a tenului si sporeste astfel efectul produselor aplicate. De asemenea, ajuta la formarea colagenului natural al pielii.

Phytopeelingul este peelingul executat cu ajutorul unor extracte de plante. Chiar daca nu este foarte sofisticata, aceasta interventie trebuie executata de o mana experimentata, pentru ca e vorba de o „inlaturare” controlata a pielii. Cu ajutorul unei solutii concentrate de plante, cateva straturi de celule de la suprafata pielii sunt topite. Odata stimulat, procesul de diviziune celulara din stratul germinativ bazal al pielii, va naste un strat de celule noi si asa se explica aspectul intinerit al pielii. Intr-un salon cosmetic, procedeul depaseste suma de 100 de lei.

Citeste si:  Dezavantaleje unghiilor false

Exista insa solutii cosmetice dezvoltate de companiile din intreaga lume. Produsele de peeling biologic contin in general enzime, acid lactic, acid salicilic, fenol, rezorcina si sulf, toate ingrediente menite a descompune cheratina si a actiona doar la nivelul stratului cornos al epidermei. Se aplica pe fata, gat si decolteul demachiate in prealabil, evitand zona din jurul ochilor, iar din momentul aplicarii prin masaj, produsul se lasa sa actioneze maxim 10 minute, dupa care se indeparteaza prin spalare cu apa calduta.

Este important ca, dupa exfoliere, sa se aplice apoi o crema hidratanta. Retine faptul ca un exfoliantul enzimatic se foloseste o data pe saptamana, primavara, toamna tarziu sau iarna, cand afara razele UV nu sunt foarte puternice. Dupa tratamentul de peeling, pielea proaspat exfoliata este foarte predispusa la aparitia petelor pigmentare. Pentru protejarea ei de razele solare, trebuie folosita o crema cosmetica de intretinere cu factor de protectie UV mediu.

Iata acum si o reteta simpla de peeling biologic pe care il poti realiza chiar la tine acasa, un peeling cu efect antirid. Se amesteca un sfert de castravete (decojit si curatat de samburi) pasat cu un albus de ou si o lingurita de suc de lamaie, pana se obtine o pasta. Castravetele diminueaza hiperpigmentatia si reduce ridurile si liniile de expresie fine, albusul de ou netezeste pielea facand-o mai ferma, iar sucul de lamaie exfoliaza delicat pielea.

Citeste si:  Indepartare semne acnee

Peelingul biologic poate fi folosit in fiecare zi, e recomandat oricarui tip de ten, in special pielii sensibile si dificile. Pentru peelingul unui ten sensibil sau uscat, trebuie eviti acizii din fructe si combinate ingrediente gen samburi macinati sau tarate de grau cu altele hidratante (avocado, miere, unt de shea).

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.