Stiati ca…

Colagenul utilizat in estetica este de origine animala sau de peste si ca au existat cazuri, de exemplu in China, cand colagenul a fost extras din pielea unor detinuti impuscati?

Aurul poate fi ingredient cosmetic? Inca din antichitate erau cunoscute efectele antiiflamatorii miraculoase iar pentru tratarea pielii lipsite de tonus s-a descoperit ca de efect este introducerea firelor de aur in tesutul cutanat sub forma de retea; deoarece confera o stralucire aparte, nu-si modifica culoarea si nu este afectat de razele ultraviolete, aurul a fost introdus sub forma de pulbere si in compozitia unor farduri si a unor creme de fata.

Citeste si:  Cosmetice: ce nu trebuie sa ne lipseasca in noul sezon

Pieptenele facut din lemn este un instrument folosit in dendroterapie? Dendroterapia este terapia prin intermediul copacilor, iar pieptenele, ca parte a unui copac, poate exercita asupra omului energia cosmica a acestuia, proprietatile sale terapeutice depinzind de lemnul din care este facut. Atunci cand omului ii lipseste echilibrul e bine sa aleaga un copac cu exces de energie: plop, pin, nuc. Copaci care umplu de energie in caz de oboseala sunt stejarul, artarul, mesteacanul… Inainte vreme, pieptanatul zilnic dimineata si umezirea parului cu apa era un ritual de purificare si innoire a caracterului.

Citeste si:  Da-i volum parului tau

Urechile noastre au capacitatea de auto-curatire? Ceara, spre exemplu, este eliminata fara nici un ajutor din exterior, betisoarele cu vata sau alte instrumente improvizate fiind periculoase nu doar pentru ca pot impinge ceara in canalul auditiv, provocind obstructia acestuia, ci si pentru ca exista riscul mare de a perfora stratul de piele ce protejeaza canalul auditiv, ceea ce poate conduce la producerea de infectii. Cea mai buna metoda de pastrare a igienei urechilor este sa evitam partea interna si sa ne axam pe curatirea zonei externe.

Citeste si:  Ce trebuie sa stim despre fardul de obraz

Piercingul realizat in zona sprancenei poate duce la orbire daca este nimerit vreunul din nervii ochiului? Piercingul este si o sursa de transmitere a bolilor: hepatita B, hepatita C, SIDA. Piercingul din ureche poate schimba bunul curs al sanatatii si poate dauna armoniei corporale; poate duce la agresivitate, poate mari timiditatea si, in cazul adolescen?ilor, poate interveni in dezvoltarea cerebrala, dupa cum au descoperit oamenii de stiint?.

In Anglia vremurilor apuse femeile dormeau cu bucati de carne cruda pe fata pentru prevenirea aparitiei ridurilor?


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.