fbpx

Suplimente pentru frumusetea parului

Cea mai eficienta metoda prin care poti sa ai un par sanatos este sa ai o dieta sanatoasa, echilibrata, care sa iti asigure necesarul de vitamine, minerale, acizi grasi si apa. Atunci cand dieta nu este respectata si apare un nivel de stres in organism, este bine sa stii pe ce vitamine si suplimente te poti baza pentru un par stralucitor!

Trebuie sa ai foarte mare grija la aportul de vitamine pe care il dai organismului tau, pentru ca asa cum vitaminele sunt esentiale oricarui proces ce se desfasoara in organism, sunt la fel de necesare si in cazul cresterii si sanatatii parului.

Citeste si:  Motive pentru care sa slabesti

Nutritionistii considera ca cele mai importante vitamine pentru par sunt complexul de vitamine B, responsabile pentru regenerarea celulara si cresterea parului. Lipsa complexului de vitamina B duce la caderea parului. Pentru a-t asigura necesarul de vitamina B, consuma carne de pui, vita si peste, cereale si legume integrale, seminte, nuci, legume cu funze verzi.

Lipsa de zinc din organism si alte substante minerale necesare cresterii firului de par pot duce in timp la caderea parului. In timpul sarcinii, cresterea parului este mai stimulata cu pana la 30%, insa si rata de cadere a firului de par este mai mare decat de obicei.

Vitaminele prenatale ajuta la regeneratrea parul si cresterea lui. Vitaminele prenatale sunt foarte complexe, foarte multe femei care nu sunt gravide iau astfel de vitamine datorita beneficiilor lor la nivelul parului, unghiilor si pielii in general. Daca iti este teama sa nu iti creasca apetitul, foloseste suplimente alimentare de zic, calciu, siliciu, care intaresc firul de par si stimuleaza cresterea lui.

Pentru un par sanatos, trebuie consumate multe produse lactate, cereale, peste gras etc. O alimentatie lipsita de aminoacizi, de sulf, de iod si fier, de vitamine si glucide are repercusiuni directe asupra rezistentei firului de par.

Citeste si:  Folosirea uscatorului de par

Vitamina H sau Biotina este responsabila pentru sanatatea scalpului si se gaseste in produsele lactate, in peste, galbenusul de ou, seminte integrale, nuci, drojdia de bere, laptele, galbenusul de ou, organe de la animale si soia.

Semnele unui deficit de biotina sunt: incetinerea cresterii firului de par, caderea progresiva a acestuia, iar in cazurile grave se ajunge pana la caderea sprancenelor si a genelor. Pentru echilibrarea balentei de nutrienti, un adult ar trebui sa consume, zi de zi, o cantitate de 30 de micrograme de biotina.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.