Caloriile necesare zilnic

Numarul caloriilor de care ai nevoie zilnic depinde de telurile tale de slabire. Rata metabolismul in stare de odihna reprezinta numarul caloriilor arse de organism fara sa faca exercitii in fiecare zi.
Cel mai sigur mod in care poti sa determini rata metabolismul este prin folosirea unui aparat special prin care se respira. Acesta masoara consumul de oxigen pentru a calcula rata metabolismului. Poti folosi de asemenea si anumite site-uri care sa te ajute sa iti determini rata metabolismului.
Daca vrei sa slabesti, atunci vei avea nevoie sa consumi mai putine calorii decat cele pe care le consuma metabolismul tau in stare de repaus sau sa arzi mai multe caloriii efectuand mai multe exercitii fizice. Daca vrei sa iei in greutate, atunci vei avea nevoie sa consumi mai multe calorii decat consuma corpul tau in stare de repaus.
Nutritionistii spun ca intre 10 si 35% din caloriile pe care le consumam inf iecare zi ar trebui sa provina din proteine.
Caloriile care provin din grasime ar trebui sa fie limitate la intervalul 20-35% din consumul total de calorii. Nu mai mult de 7% din caloriile totale zilnice ar trebui sa provina din grasimi saturate.
Caloriile care provin din cabohidrati ar trebuie sa fie limitate la 45-65% din consumul total de calorii.
Organismul nostru are nevoie de calorii pentru a functiona in mod corespunzator, pentru ca toate caloriile sunt transformate in energie, dar si in depozite de grasime, care servesc mai tarziu drept surse de energie.
Pentru a slabi trebuie sa consumi fie mai putine calorii decat arzi in mod normal, fie sa faci mai multa miscare fizica pentru a arde caloriile in plus. Exercitiile fizice sunt extrem de importante nu numai pentru silueta noastra, ci si pentru sanatatea organismului nostru. Miscarea in sine ne ajuta sa ne mentinem organismul sanatos. Si, se stie ca frumusetea vine de la interior spre exterior, nu de la exterior spre interior.

Citeste si:  10 brose stylish pentru puloverul tau

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.