Scapa de matreata

Matreata este o afectiune extrem de raspandita a scalpului si toti ne confruntam cu ea, la un moment dat.
De ce se intampla acest lucru? Cauzele sunt multiple, cel mai adesea „vinovatul” fiind un dezechilibru hormonal, stresul, regim alimentar impropriu sau sau intoleranta la un produs de ingrijire a parului (indiferent ca vorbim despre sampon, balsam, vopsea ori produse de coafat).
Pe de alta parte, este important sa stii ca nu toate cojile care ti se „astern” inestetic pe umeri sunt specifice matretii. In unele cazuri – e drept, destul de rare – ceea ce pare sa fie matreata nu reprezinta altceva decat consecinta directa a uscarii scalpului. Problema se va rezolva cu un tratament avand efect de hidratare intens si schimband produsele de ingrijire a parului cu unele destinate firului uscat si deshidratat.
In majoritatea cazurilor, matreata se trateaza cu succes folosind sampoane special concepute in acest scop. Produsele anti matreata contin ingredienti activi, precum piritonat de zinc, ketoconazol, climbazol sau octopirox. Daca problema este mai serioasa, medicul dermatolog va recomanda un produs mai puternic.
Specialistii americani in problemele parului si scalpului recomanda folosirea alternativa a produselor speciale pentru combaterea matretii, respectiv a celor obisnuite. Daca vei descoperi ca samponul obisnuit duce la reaparitia matretii, axeaza-te, timp de cateva luni, numai pe un produs special.

Citeste si:  Hraneste-te corespunzator

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.