Surse de proteine

Alimentele bogate in proteine sunt esentiale pentru orice plan de nutritie sanatos. Proteinele, in special aminoacizii, sunt zidurile fiecarei celule din organism, de la pielea la inima noastra. Proteinele sunt compuse din aminoacizi. Corpul are nevoie de opt aminoacizi specifici, denumiti aminoacizi esentiali. Corpul uman trebuie sa isi ia proprii aminoacizi din dieta, pentru ca nu este capabil sa ii produca singur.

Carnea de la animale

Proteinele din carne contin toti cei opt aminoacizi esentiali si, prin urmare, sunt proteine complete. Proteinele complete asigura organismului cele necesare. Carnea de pui, peste, vita sau porc este singura sursa care ne ofera cele mai multe proteine.

Citeste si:  Secretele Parfumurilor (part I)

Proteinele pot fi gasite, de asemenea, si in alte surse. Totusi, din pacate, aceste alte surse nu contin toti cei opt aminoacizi esentiali. Pentru a-i obtine pe toti, trebuie sa mananci o varietate larga de alimente. Iata care sunt alimentele cu cel mai ridicat continut de proteine:
– fasole
– tofu
– mazare

Branza si iaurtul

Citeste si:  Sampania nu are mai putine calorii decat vinul

Toate tipurile de branza, incluzand aici si branza cottage, cea de burduf, cea dulce, toate asigura o cantitate mare de proteine. Acelasi lucru este valabil si in cazul iaurtului. Fie el simplu, cu mai putina grasime , cu cereale sau cu fructe, el asigura o cantitate destul de mare de proteine, care iti pot fi de mare folos.

Soia

Oamenii care sunt vegetarieni sau tin post, asa cum se intampla in aceasta perioada a anului, pot sa isi obtina sursa de proteine din soia si tofu. De asemenea, se pot consuma si legume. Toate acestea ne ajuta sa ne pastram nivelul proteinelor din organism normal, optim, pentru a putea functiona.

Citeste si:  Exfolierea pielii

Proteinele sunt o parte importanta a fiecarei celule din organism. Proteinele sunt importante pentru a avea sanatoase oasele, tesutul, muschii, sangele si pielea, precum si pentru a crea enzime si hormoni. Oamenii au nevoie sa manance doar o cantitate mica de proteine pentru a functiona corespunzator, si este usor sa obtii aceasta cantitate din diferitele surse prezentate mai sus.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.