Construieste-ti spatiul relaxarii tale

Se spune ca actualul secol va fi marcat de bolile provocate de stres. Asta nu inseamna ca stresul ar fi vreo inventive moderna. Toate religiile si filozofiile asiatice, vechi de cand lumea, au ca obiectiv armonizarea fiintei, in-sinelui, cu tot mediul extern. Altfel spus, o gestionare eficienta a suprasolicitarilor externe, fie printr-o atitudine (filozofica) pozitiva fata de ele, fie prin eliminarea lor (acolo unde este posibil), sau prin compensarea efectului lor asupa noastra, prin meditatie, curatire, purificare. Sau, cum spunem noi, occidentalii, prin terapii de relaxare.

Aceste terapii trebuie sa inceapa acolo unde ne petrecem cel mai mult timp cu noi insine: propriul camin. Iar prima etapa este amenjarea acestuia, asa fel incat sa ne asigure confortul psihologic necesar, prin culoare, spatii, forme, sunete, texturi materiale, arome. Pe scurt, un rasfat al celor cinci simturi si mai ales al sufletului nostru. Aceasta inseamna ca aspectele vizuale si emotionale pe care locuinta ti le „comunica” au un efect profund asupra psihicului tau, la nivel general.

Citeste si:  Lenjeria intima a femeii moderne - noutati si promotii, de la Quelle

Cea mai relaxanta camera din lume a fost inventata de catre un psiholog englez, care s-a concentrat pe construirea unui spatiu multimedia menit sa calmeze chiar si cele mai stresate minti. Camera este inundata intr-o lumina difuza verde, are un cer albastru artificial, iar mediu sonor este o muzica speciala pentru relaxare. La baza construirii acestui spatiu au stat cercetari ample care au demonstrat faptul ca lumina verde imbunatateste productia de dopamina in creier si ofera o senzatie de calm. De asemenea, rezultatele unor studii pe aceasta baza au aratat ca fiinta umana se relaxeaza cel mai bine si mai rapid prin asezarea pe materiale moi si prin mirosirea unor arome speciale.

In alegerea produselor din colectia “Young Living” Quelle a aplicat cu professionalism criteriile de mai sus. Gasiti aici tot ceea ce poate sa va asigure un confort casnic, fie ca este vorba despre amenajarea domitorului, a baii, sau despre diverse aparate si ustensile electrocasnice. Toate au un numitor comun: arata bine, sunt utile, usor de intretinut si folosit, isi au rolul lor bine definit in a ne oferi confort si relaxare. Si mai ales, au garantia calitatii germane.

Citeste si:  Capriciile modei de primavara, by Quelle

Sa nu va imaginati insa ca toate produsele ambientale din colectia “Young Living” de la Quelle sunt pe nuante de verde! Studiile efectuate pana acum in acest domeniu arata ca ceea ce ne influenteaza nu sunt culorile in sine, ci perceptia noastra asupra acestora. Pentru unii dintre noi, de exemplu, negrul poate sugera stabilitate si eleganta, in timp ce pentru altii, simbolizeaza mortea. In unele tari este asociat cu puritatea, fiind culoarea pe care miresele o poarta in ziua nuntii lor. Perceptia noastra asupra culorii este, prin urmare, cea care determina o anumita stare emotionala sau un sentiment particular cu privire la o anumita incapere/ambianta.

Citeste si:  Semnaturi de marca, pe tinutele festive de la Quelle

Intervine, firesc, stilul propriu care isi pune amprenta pe modul in care alegem materialele, culorile, formele spatiului casnic. Personal, as alege pentru dormitor un stil romantic, cu perdele si draperii din texturi fluide, in combinatii de materiale pretioase; organza, catifea, matase, pe culori pastelate, relaxante. Va invit sa vizualizati mai jos cateva exemple semnificative, dar pentru o imagina completa, navigati pe www.quelle.ro.

Am adaugat si cateva “device”-uri de bucatarie, pentu ca reprezinta arme redutabile impotriva celui mai agresiv stress: lipsa de timp. Ele ne ajuta sa preparam mancarea mai repede, mai curat, mai inventive si mai sanatos. Va recomand forma de tort, repezentand o carte deschisa. Original si foarte estetic, pentru un moment festiv.

Nu-mi ramane decat sa va urez succes la cumparaturile online. Si relaxare eficienta cu Quelle !


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.