Ce culori ti se potrivesc in functie de ten si culoarea parului

Probabil ati observat deja ca anumite culori va fac sa straluciti, iar altele va fac sa pareti terne. Este firesc, nu aceleasi culori ne avantajeaza pe toate. Dincolo de moda, trebuie sa stim cum sa profitam de pe urma culorilor si cum sa evitam combinatiile nefericite.

Daca ai pielea si parul deschise la culoare
Daca ai pielea alba, iar ochii verzi, albastri sau aluna, in timp ce parul este blond, roscat sau saten deschis, poarta: albastru, verde (mai ales daca esti roscata), nuante de roz, violet, rosu inchis, griuri, negru (cu precautie insa cele care au trasaturi colturoase, unghiulare).
Evita: galbenurile, oranjurile, nuantele de bej (alb murdar sau sampanie)
In ceea ce priveste machiajul, cel mai bine iti vin nuantele de argentiu si albastru. Daca porti bijuterii, argintul si aurul alb.

Citeste si:  Piele lacuita - ghid de buna purtare

Daca ai pielea deschisa si parul inchis la culoare
Daca ai pielea alba, iar ochii sunt, la fel ca si parul, maron inchis sau negru, opteaza pentru albastruri intense, rosu si roz aprins, culori contrastante, verde kaki, negru.
Evita, in schimb, tonurile pastelate, necontrastante, maronurile si bejurile, albul.
Machiajul in culori calde, precum brunurile si auriurile, iar bijuteriile de aur galben sau alte metale aurii.

Citeste si:  Ghid de buna purtare – jeansi evazati

Daca ai pielea inchisa la culoare si parul deschis
Daca ai pielea mata sau inchisa la culoare, ochii verzi sau albastri, iar parul blond sau saten deschis, poarte nuante de bej (mai ales sampanie), verde, nuante de brun, portocaliu, rosu.
Evita insa negrul, bordoul, bleumarinul si albul.
Machiajul recomandat este cel in nuante de brun auriu sau bej, iar bijuteriile cele din aur galben.

Citeste si:  Trendurile primaverii

Daca ai pielea si parul inchise la culoare
Ochii ii ai caprui inchis sau negri, iar parul saten inchis sau negru. Pielea este si ea inchisa la culoare. Alege nuante de albastru, mai ales marine, verde-sticla, rozuri, negru (cu precautii daca ai trasaturi unghiulare), nuante de gri, portocaliuri.
Evita nuante de galben si bejurile. Opteaza pentru un machiaj in nuante reci, argintii sau albastruri, si bijuterii in argint sau aur alb.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.