Colectia de toamna iarna 2008/2009 NICHI Cristina Nichita

Cel mai longeviv eveniment naţional de modă, Romanian Fashion Week, a ajuns la cea de-a 11-a ediţie şi se va desfăşura la Iaşi în zilele de 8 şi 9 mai.

NICHI CRISTINA NICHITA se află la a 6-a participare la acest eveniment ÅŸi aduce pe scena festivalului colecÅ£ia toamnă-iarnă 2008/2009. ÃŽn virtutea conceptului “less is more”, colecÅ£ia abordează eleganÅ£a simplă, transpusă într-o complementaritate a stilurilor masculin/ feminin, printr-o întoarcere în timp la perioada anilor ’80. Se abordează fenomenul “power dressing”, un stil prin care femeile sunt, în acelasi timp, “powerfull” ÅŸi “feminine”. Sunt readuse in centrul atenÅ£iei imprimeurile grafice si liniile arhitecturale, trasate in tăieturi extrem de clare, de actualitate. Pantalonul, sacoul ÅŸi mantoul devin piesele de rezistenţă ale unui look masculinizat, de un rafinament elitist. Din punct de vedere cromatic, colecÅ£ia este una sofisticată, orientată spre culori naturale (nuanÅ£e de maron, ocru ÅŸi teracot), sau spre tonuri în opoziÅ£ie (alb/ negru ÅŸi mixul contrastelor- griul), într-un joc al pliseurilor ÅŸi dungilor. Dominante sunt combinaÅ£iile inedite de texturi ÅŸi accentele de piele, într-un desen vestimentar care surprinde ÅŸi emoÅ£ionează. ÃŽncălţămintea, realizată de Mihaela Glăvan, alături de accesorii ÅŸi marochinărie, contribuie la întregirea imaginii unei femei puternice, aflată în plină expansiune profesională.

Citeste si:  Vestimentatie de bun gust pentru mama miresei

În ideea unui stil minimalist androgin şi “high-class”, pe care îl adoptă cu nonsalanţă, femeia deţine puterea absolută. Ea afişează un individualism forte şi un magnetism plin de clasă, afirmându-şi personalitatea printr-un total look rafinat. “Colecţia din acest an se distinge prin simplitatea aparentă, în spatele căreia se ascunde un rafinament studiat. Femeia care o întruchipează reuşeşte sa îmbine prestigiul profesional şi carisma personală, folosindu-se de un cod vestimentar original, de înaltă clasă”, declară creatoarea de modă Cristina Nichita. “Detaliile colecţiei sunt masculine, dar feminitatea rămâne o atitudine!”.

Citeste si:  Rochie din esarfe

Remarcabil în acest an este efortul susţinut de brandul NICHI CRISTINA NICHITA, care va urca pe scena Romanian Fashion Week cu nu mai puţin de 3 colecţii distincte: colecţia proprie, cea semnată de Ana Maria Pop, câştigătoarea concursului Inspired 2007 la secţiunea «Fashion Design», şi cea a lui George Hojbotă. Diferite ca şi concept, şi purtând amprenta unor talente diferite, dar excepţionale, cele 3 colecţii au fost realizate integral în atelierele brandului de la Iaşi. Calitatea execuţiei- atât în prêt-à-porter, cât şi în haute-couture- precum şi propulsarea tinerelor talente, reprezintă exemple răsunătoare ale misiunii NICHI CRISTINA NICHITA.

Citeste si:  Must-have-urile iernii

CLICK AICI PENTRU GALERIA FOTO


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.