Colectii Avanpremiere 2012 (I)

Gala Avanpremiere reprezinta cel mai cunoscut eveniment multi-brand al modei autohtone. Ea este o dovada ca tara noastra lanseaza designeri de valoare, originali si cu o viziune creativa puternic conturata. In plus, acesti designeri atent selectionati reflecta profund life-style-ul secolului XXI si integreaza creatia vestimentara in contextul lumii artistice nationale si europene.

Pe podiumul Avanpremiere din acest an au prezentat colectii designeri precum Iris Serban, Carmen Secareanu, Natalia Vasiliev, Anca & Silvia Negulescu si Simona Semen. Reper al modei autohtone, evenimentul este conectat in acest an la spatiul avangardist al modei britanice, prin prezenta a doi tineri designeri talentati: Dinu Bodiciu, care inregistreaza un succes remarcabil pe scena londoneza si Ioana Ciolacu, recent acceptata la prestigiosul London Institute of Fashion. Alaturi de acestia, au urcat pe podium si creatiile lui Lucian Pop – reprezentand moda masculina in aceasta editie a Galei. Invitata la sectiunea video: Rhea Costa.

Citeste si:  Indepartare pete de cafea

Colectia toamna iarna 2012-2013 Ioana Ciolacu – AETHER – este o oda adusa meleagurilor nordice si a izolarii in peisaje ireale care deschid mintea spre fantezie. Trecerea timpului este marcata doar de semnele lasate in straturile ghetii. In aceasta atmosfera, colectia se dezvolta ca o stare de levitatie a unor personaje pur spirituale – preotese ce venereaza linistea.

fotofoto

Pentru mai multe fotografii, click aici.

New Age College semnata de Carmen Secareanureprezinta o redobandire a spiritualitatii prin vesmant. Se sustin cel putin doua motivatii pentru care vesmantul se compune firesc, prin alaturarea mai multor elemente de contradictie estetica: relatia personaj- vesmant, impresia ca existi prin ceea ce porti.

Citeste si:  Mega Fashion Show la Sun Plaza

fotofoto

Pentru mai multe fotografii, click aici.

In viziunea mea, viitorul prezent – estetic – extatic inseamna: alb/negru, volume suprapuse de inspiratie maramuresana, pliseuri, alternanta stofa de lana/material tehnologic, jerse, piele, portelan. Detaliile hainelor suplinesc lipsa bijuteriilor ca obiecte separate, prin aplicatiile de portelan, haina insasi devine bijuterie, marturiseste Carmen Secareanu.

Heaven Inside by Simona Semen toamna/iarna 2012

Suma a razvratirilor si cautarilor interioare, colectia Heaven Inside se contureaza prin prisma personalitatii controversate si excentrice a marchizei Luisa Casati – personaj ambivalent, care penduleaza intre un echilibru dinamic, reactiv si un echilibru monahal.

fotofoto

Pentru mai multe fotografii, click aici.

Citeste si:  Descopera rochiile de seara Cristallini

Corbul este prin excelenta simbol al singuratatii, al izolarii voite a celui care s-a decis sa traiasca pe un plan superior. Pasare psihopompa, descoperitor al tainelor intunecimilor, corbul este, paradoxal, si simbol al sperantei, si mesager divin. Siluetele dramatice, monahale, se definesc prin principiul contrastelor pozitive : transparenta – opacitate, lucios – mat, fluiditate – rigiditate, decupaje – ermetisme.

Negrul – mat sau stralucitor, culoarea renuntarii la desertaciunea lumii, dominanta in colectie – devine sinteza a tuturor culorilor. Neapartinand acestei lumi, albastrul, cea mai pura si imateriala dintre culori, aduce cu sine rezolvarea contradictiilor si alternantelor care ritmeaza colectia accentuata de rosu inchis, feminin, nocturn si tainic, reprezentand nu expresia, ci misterul vietii.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.