fbpx

Hainutele de iarna pentru copii

Copiilor le plac jocurile de iarna, fie ca e vorba de sanius, batai cu bulgari sau oameni de zapada. Daca ar fi dupa ei ar iesi afara si in tricou, numai sa fie in zapada si sa se poata juca in voie. Responsabili cu siguranta si sanatatea lor suntem noi, adultii. De aceea este important sa stim cum trebuie sa imbracam un copil in timpul iernii.

Frigul excesiv poate duce la degeraturi grave, dar un copil nu are de unde sa stie asta. Daca ii face placere sa se joace afara el nici nu va recunoaste ca ii este frig de frica sa nu fie luat in casa. De aceea trebuie sa ai grija ca micutul tau sa poarte haine groase si calduroase, dar nu numai atunci cand iese la joaca in zapada ci si cand merge la scoala sau la o plimbare.

Citeste si:  Promotie de 10% la toate produsele TaraFashion.ro

Trei reguli de baza trebuie respectate:
1. acopera-i toate partile corpului,
2. imbraca-l in straturi,
3. nu lasa hainele sa se ude.

La temperaturi scazute, e important sa acoperi tot corpul micutului, asa incat sa fie protejat impotriva frigului de afara si impotriva curentului din anumite incaperi. Cand se afla inauntru, in camere mari si prost incalzite ( la scoala, la gradinita), copilul trebuie sa poarte cel putin doua straturi subtiri de haine, inclusiv pe brate si picioare. Cand se afla afara trebuie neaparat sa poarte: o caciula pe cap, un fular la gura si nas (jumatate din caldura corpului se pierde la nivelul capului); o canadiana groasa sau un costumas de schi; manusi; ghetute calduroase, imblanite, iar cand se joaca in zapada sau ploua, o pereche de cizme de cauciuc peste ghetute.

Doua sau mai multe straturi de haine subtiri pastreaza caldura mai bine decat un singur strat gros.

Citeste si:  Tendinte in moda 2010

-Primul strat trebuie sa fie format din hainute subtiri, dar calduroase. Pe sub pantalonii grosi poti sa-i pui o pereche de colanti, lenjerie lunga, sau chiar pantalonii de pijama. Ai grija ca acest prim strat sa nu fie prea stramt, pentru ca ar incetini circulatia sangelui.
-Hainele de zi, sunt al doilea strat. Alege bluzite cu fermoar sau nasturi, guler inalt, maneci lungi, talie stransa (cu nasturi, elastic sau curea), pantaloni drepti (sunt mai caldurosi decat cei evazati) si destul de mari incat sa poata fi purtati peste primul strat. Hainele din materiale groase si pufoase sunt mai potrivite decat cele din materiale subtiri si elastice. Evident ca fustele trebuie evitate. Daca este nevoie da-i doua perechi de sosete, unele normale, mai subtiri si unele flausate. Pantofii nu trebuie sa fie foarte mici. Piciorusele se incalzesc mai bine in pantofi putin mai mari, in care se pot misca. Acelasi lucru se aplica in cazul manusilor.
-Al treilea strat este cel pentru afara. Canadiana de iarna trebuie sa aiba gluga, sa aiba o captuseala pufoasa si calduroasa, sa fie destul de lunga pentru a acoperi sezutul, si sa aiba in talie un elastic sau o curea pentru a putea fi stransa pe corp.

Citeste si:  Rochii speciale Cristallini, lungi sau scurte

Corpul unui copil se raceste mai repede si mai mult daca hainutele sunt ude. De aceea, geaca si manusile trebuie sa fie din fas sau un alt material impermeabil, iar ghetutele trebuie sa fie de cea mai buna calitate.

Atunci cand copilul tau iese la joaca afara, trebuie sa te gandesti si la siguranta lui. Hainele largi, manecile sau pantalonii prea lungi, buzunarele mari, sireturile desfacute se pot prinde in diferite obiecte provocand cazaturi.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.