Jaqueline Kennedy – Prima Doamna

Jaqueline Kennedy este cea mai cunoscuta Prima Doamna a Statelor Unite, nu doar datorita evenimentelor politice marcante la care a participat ci si datorita stilului vestimentar inconfundabil. Ca figura publica, ea a avut un mare impact asupra culturii si modei americane, impact care poate fi observat chiar si in ziua de azi.

Jaqueline Bouvier Kennedy Onassis s-a nascut intr-o familie prominenta in South Hampton, New York si a fost educata in cadrul unei scoli particulare pentru fete, Miss Porter’s, unde si-a descoperit si cultivat pasiunea pentru lectura si echitatie. Datorita acestei pasiuni putem gasi in stilul sau elemente clasice de croiala folosite in costumele de profil. Si-a continuat educatia in Europa unde a avut ocazia sa se familiarizeze cu moda pariziana si milaneza. Casatoria sa cu John Fitzgerald Kennedy i-a oferit ocazia sa isi manifeste calitatile dobandite prin clasa sociala si educatie, asta in atentia intregii natiuni, o natiune care a adorat-o. Desi i-a displacut mereu intruziunea presei sau a publicului in viata sa si a familiei sale, Jackie si-a implinit mereu responsabilitatile si atributiile care i-au revenit ca sotie a presedintelui American, si datorita ei inca exista o atmosfera de eleganta si mare clasa in jurul Casei Albe.

Citeste si:  Must Have - carouri

Stilul Jaqueline Kennedy este un stil increzator, modern, elegant si revolutionar. Ea a purtat haine foarte comode, costumul de calarie si deux-pieces intr-o perioada cand femeile purtau foarte mult rochii. Datorita rolului jucat pe scena politica americana, nu si-a permis sa poarte designurile preferate de la Paris, insa Oleg Cassini a creat pentru ea faimoasele deux-pieces care au fost si inca mai sunt imitate la nivel mondial. Costume simple, formate din sacou si fusta midi croita in A, sau pantalon drept, acestea inca sunt unele din piesele vestimentare cel mai des purtate de catre femeia de cariera aflata mereu sub ochi critici. Rochia sarafan purtata de catre Jacqueline Kennedy Onassis pune in valoare orice silueta si prin simpla modificare a accesoriilor, aceasta poate deveni o tinuta de seara.

Citeste si:  Indrazneste sa porti nuante metalizate!

Majoritatea femeilor din America au imitat imaginea Primei Doamne, mai ales tinutele casual formate din bluze simple stranse pe gat si pantalon croit drept, si esarfa legata in jurul parului alaturi de ochelarii mari de soare. Gratia si eleganta acestei femei nu numai ca au impus stilul ei vestimentar ca unul inconfundabil, practic si rafinat in acelasi timp dar au conferit o mai mare credibilitate crezului ei: „Am trecut prin viata si am suferit foarte mult, dar ma avut si momente de fericire. Fiecare moment trait este diferit de altul. Si binele, si raul, greutatile, bucuriile, tragedia, dragostea si fericirea sunt toate intretesute intr-un singur tot indescriptibil numit viata. Nu poti separa partile bune de cele rele si, poate nici nu este nevoie de asta.”

Citeste si:  Ce se poarta in aceasta iarna

Stilul Jackie Kennedy se pastreaza inca viu nu doar in amintirea si sufletul oamenilor, ci si in moda universala, ca o dovada de rafinament al unui spirit etern tanar si elegant in miscari si decizii. Foarte putine alte figuri publice au influentat atat de mult America, din punct de vedere al modei, culturii si demnitatii ca mod de a trai.


3 Comentarii
  1. o adevarata doamna cata putere de seductie a maselor; mi se pare un studiu foarte intereseant care au fost mijloacele prin care a fermecat milioane de americani

  2. simplitate, forta, si compasiune. Mie asta imi inspira totul la Jackie, de la imagine pana la felul in care si-a trait viata. Cred ca este mai mult decat de ajuns pentru a fermeca masele …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.