Laura Popoviciu – colectia Folie Jolie, Jolie Folie

Folie Jolie, Jolie Folie este colectia cu care Laura Popoviciu, studenta a Universitatii de Arte Decorative si Design Cluj Napoca, specializarea design vestimentar, s-a prezentat in fata juriului de la Festivalul de Moda Pasarela si cu care a castigat concursul Espoir Mode. Laura Popoviciu despre colectia prezentata in cea de-a doua zi a festivalului de moda Pasarela 2009:

(A)normal
Limita dintre normal si anormal este uneori atat de subtila incat devine greu de distins intre cele doua. Explorarea acestei zone de granita este relevanta ca pretext pentru realizarea unei colectii vestimentare intrucat permite accesarea unui spatiu tabu, supus oprobiului public, deschizand posibilitatea unei convergente intre deviatie si normal.

Citeste si:  Luxul timpului sau timpul luxului ?!

Tradus in vestimentatie, un astfel de demers conceptual implica prelucrarea elementelor specifice camasii de forta si spatiului aferent acesteia (manecile incrucisate, curele, cordoane, suprafete matlasate care mimeaza peretii capitonati), fara a altera, insa, functionalitatea hainei. Volumele supradimensionate, geometrizate, reprezentand vestigii ale unui sistem de aparare impotriva alteritatii sau chiar a propriei persoane, sunt asociate cu forme fluide, pentru a contura contrastul dintre cei doi poli ai psihicului uman. Proportia diverselor elemente enumerate mai sus va fi stabilita de masura in care se intrepatrund cele doua contrarii.

Citeste si:  Vintage Bijoux in Vintage Pub! Cel mai stralucitor Targ de fashion, handmade si accesorii vintage din Centrul Vechi!

Materialele conoteaza acelasi joc conceptual, panza de bumbac si si matasea fiind asociate cu latex-ul si materiale cu aspect metalizat. Suprafetele sunt vibrate prin insertii de dungi la nivelul texturii materialului, aceste structuri fiind relevante pentru tema propusa datorita caracterului lor ambivalent dat de faptul ca traiectoria istorica si hermeneutica a receptarii tesaturilor raiate in cadrul diferitelor societati cuprinde evolutia de la o conotatie strict depreciativa la o reabilitare semantica.

Acest demers conceptual presupune o reevaluare a ceea ce inseamna normalitate si anormalitate (interesant… cateodata singura diferenta intre cele doua notiuni este o simpla vocala), cat si chestionarea zonei de limita dintre acestea.

Citeste si:  George Neagu primavara/vara 2009 - Iisusi

Un joc de proportii, un continuum al celor doua contrarii indisolubil legate ale psihicului uman, care ne conduc spre intrebarea „Ce inseamna sa fii normal?”…

In urma jurizarii, Laura Popoviciu a fost declarata castigatoarea concursului Espoir Mode 2009. Va avea astfel prilejul sa-si prezinte colectia Folie jolie, jolie folie in incinta Institutului Francez al Modei. Aceeasi colectie a fost prezentata in cadrul Galei Fashion Design 2009 la Cluj Napoca.

CLICK AICI PENTRU GALERIA FOTO


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.