Stilul – preocupare frivola sau o chestiune de onoare?

Da Vinci spunea ca simplitatea este cea mai mare dovada de rafinament. Acest tip de simplitate este uitata acum in favoarea efectelor complicate care se vor ambasadoare ale stilului. De ce noua femeilor ne place atat de mult sa fim inconjurate doar de lucruri frumoase ? Este oare obsesia noastra pentru a arata cat mai bine o preocupare frivola sau o chestiune de onoare ?

Sexul tare si sexul slab sau sexul puternic si sexul frumos nu sunt denumiri alese la intamplare ci o definire succinta a asteptarilor pe care societatea le are de la un reprezentant al genului masculin sau feminin. Barbatii atrag prin putere, atitudine, trebuie sa emane virilitate intr-un anumit fel. Femeile, in schimb, atrag prin frumusete si sensibilitate. La fel cum pentru un barbat exista mereu nevoia de a proiecta in exterior o imagine de forta, pentru o femeie este esentiala stralucirea, o alura estetica obtinuta prin vestimentatie si accesorii care sa ii puna in valoare trasaturile frumoase.
Noi fetele suntem intr-o continua cautare de noi haine, pantofi si accesorii, tocmai din acest motiv, pentru a straluci, pentru ca restul lumii, mai ales barbatii burlaci, sa vada cat de frumoase putem fi. Stilistul Azzedine Alaia descria viziunea sa asupra stilului feminin in felul urmator : „O femeie este ca o actrita: este mereu pe o scena. Ea trebuie mereu sa arate minunat si sa se simta foarte bine. Rochia ei trebuie sa fie o parte din ea, trebuie sa o simta pe corp. Prefer sa fie observata intai femeia – fata ei, corpul si mainile ei, inaintea rochiei. Rochia este menita a o acoperi, a ii pune in lumina anumite atribute si a accentua frumusetea femeii. De aceea atentia este concentrate pe cea care poarta o haina si apoi pe stilul purtatoarei si pe detaliile care il formeaza. Aceste detalii sunt mai intai descompuse pentru ca apoi sa se compuna din nou intr-un intreg pentru o mai buna intelegere si, finalmente, asimilare a matricei.”

Citeste si:  Profil de model - Karolina Kurkova

Majoritatea barbatilor sunt incantati de gadgeturi de ultima ora care pot simboliza puterea lor financiara, care nu este insa atat de importanta pe cat pare. Femeile in schimb sunt incantate de orice are o latura estetica pozitiva ; fie ca este vorba de decorarea interiorului unei case, fie ca este vorba de o floare, o rochie, sau bijuterie, cea ce inconjoara o femeie trebuie sa ii fie pe plac si sa fie observat. Nu folosim fara discriminare termeni ca ‘arsenal’, ‘arme’ cand vorbim despre a ne pune in valoare frumusetea naturala. Ceea ce barbatii considera uneori inutil, noi consideram o adevarata chestiune de onoare. Onoare care se traduce prin anumite secrete ale unui stil grozav, prin faptul ca trebuie sa te cunosti cu adevarat si sa intelegi ce este natural pentru caracterul si pentru imaginea ta. Daca reusim sa facem asta si, in plus, sa avem mereu o atitudine pozitiva, putem ajunge la un sentiment important de implinire la nivel de imagine personala. Prin moda, design, simt estetic alaturi de o anumita sensibilitate pentru frumos, putem crea acel rafinament al nostru, lipsit de superficialitate si incarcat de simboluri ale personalitatii noastre.

Citeste si:  Noua colectie Bianca Popp - "Cirese de iunie"

2 Comentarii
  1. Cred ca totusi acest interes care se acorda modei denota un grad ridicat de superficialitate spre care se indreapta societatea. Stilul este, asa cum spui si tu, dincolo da moda, de trend, este ceea ce te reprezinta din picioare pana la varful urechilor. Este mai mult decat cercei, pantaloni ultimul racnet si cred ca adevaratul stil nu este cel pe care il definesti in mod constient. Cand te simti sigura pe tine, cand stii sa ramai tu si nu sa arunci pe tine o gramada de toale \”la moda\”, atunci AI STIL

  2. cand spunem cuiva \”rochia asta parca e facuta pentru tine\” inainte sa apuce sa o probeze atunci acea persoana are un stil propriu bine definit. nu este important daca ne place sau nu noua celorlalti ci ca ea se simte bine intr-un anumit trand si ca s-a descoperit. de acord cu Monica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.