Coco Chanel, un adevarat fashion designer

Coco Chanel, sau pe numele ei adevarat Gabrielle Bonheur Chanel, s-a nascut in data de 19 august 1883, in Saumur, un mic orasel din Franta. Parintii ei, Albert Chanel si Jeanne Devolle locuiau intr-o casa modesta, la marginea orasului si isi duceau traiul din vanzarea de obiecte artizanale. Coco nu a fost singura la parinti: mai avea doua surori. Julie si Antoinette si inca trei fratiori, Alphonse, Lucien si Augustine.
La numai varsta de 12 ani, mama lui Coco a murit, lasand in urma 6 copilasi si un tata care abia se descurca de pe o zi pe alta. In urmatorii sapte ani, Coco a crescut intr-o manastire catolica unde se ofereau ajutoare orfanilor si celor plecati de acasa.
In timpul vacantelor, Coco a fost invatata de catre rudele din capitala cum sa fie mai cocheta si mai feminina, avand in vedere ca la manastire nu le invatau aceste lucruri.
Lui Coco i-au placut atat de mult aceste sfaturi si aceasta lumea a femeilor, incat la varsta de 18 ani, s-a angajat la o croitorie, unde si-a cunoscut si prima iubire, Etienne Balsan, un playboy englez al zilelor noastre.
Munca de la croitorie si cea din timpul liber, de cantareata, au facut sa adopte numele de scena, Coco.
Primele lucruri pe care Coco a inceput sa le confectioneze au fost niste palarii, care au atras imediat atentia elitei parieziene. In anul 1909, cu ajutorul lui Balsan si a altui tanar care facea parte din lumea cu bani a Frantei, Coco a reusit sa pregateasca prima ei colectie de palarii si primul magazin, numit “Chanel Modes”.
Actritele ii purtau palariile atat in viata personala, cat si pe marile platouri de filmare, fapt ce i-a adus reputatia de care Coco avea nevoie. In anul 1913 si-a mai deschis un butic in Deauville, Franta, unde Coco a lansat o linie noua de haine sport pentru femei.
10 ani mai tarziu a aparut pe piata si faimosul costum “Chanel”, care s-a bucurat de un real success: croiala fina, modelul elegant, butonii aurii, umerii lati, precum si materialul superb din care a fost creat l-au facut unul dintre cele mai dorite piese vestimentare ale acelor ani.
Si uite asa si-a inceput tanara Coco cariera care a facut-o cunoscuta in lumea intreaga si care se bucura de popularitate si stil, chiar si acum dupa mai bine de 30 de ani de cand nu mai este printre noi.
Coco nu s-a oprit doar la haine, si a mers mai departe, intrand pe piata cu parfumul “Chanel No.5” care a fost si este unul dintre cele mai bine vandute parfumuri din lume.
Imperiul lui Coco Chanel s-a extins intr-un mod incredibil, aducandu-i sume de peste 160 de milioane de dolari pe an si un nume atat de cunoscut incat nu cred sa existe om in lumea asta sa nu fi auzit de “Coco Chanel”.

Citeste si:  Mihaela Glavan participa la Mercedes-Benz Berlin Fashion Week

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.