Cum scoti petele de pe o haina de piele

Pentru intretinerea hainelor din piele deschise la culoare foloseste albus de ou batut spuma. La sfarsit dai stralucire cu un servet de lana. Pielea inchisa la culoare se curata cu o carpa moale pudrata cu talc apoi impregnata cu o pasta formata din 2 parti esenta de terebentina si 3 parti ceara de albine. Dupa ce s-a impregnat o cureti cu o carpa moale. Iata cum cureti petele de:
1. Dulciuri. Vor disparea daca le cureti cu o carpa imbibata intr-un amestec de apa si alcool (9/10 apa si 1/10 alcool).
2. Bauturi alcoolizate. Absorbi surplusul de alcool cu o hartie tip sugativa si apoi pui pe pata o carpa imbibata cu un amestec de jumatate apa, jumatate alcool.
3. Arsuri. Petele de arsura se curata greu. Daca sunt superficiale le poti diminua trecand delicat o piatra ponce peste arsura, dupa care tamponezi cu o bucata de carpa inmuiata in ulei. Apoi o lustruiesti cu ceara de aceeasi culoare.
4. Noroi. Aceste pete se elimina dupa ce s-au uscat, frecand energic cu o perie moale. Apoi dai cu ceara si lustruiesti.
5. Lumanare. Petele de ceara de lumanare se racaie delicat cu o patula de lemn. Apoi aplici o bucata de hartie absorbanta si treci fierul de calcat, iar la sfarsit aplici argila si o lasi pana dimineata, Apoi o elimini cu ajutorul unei perii.

Citeste si:  Tonul feminin in moda

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.