6,5 km de alergare pentru a da jos masa de Craciun

Please select a featured image for your post

Masa de Craciun ne poate aduce un surplus de calorii de pana la patru ori mai mare decat intr-o zi obisnuita. La fel se poate intampla si in noaptea dintre ani, cand mancam aproape aceeasi cantitate de alimente intr-un timp mult mai scurt. „Daca intr-o zi obisnuita o femeie ar trebui sa consume, in medie, 2.000 kcal, iar un barbat 2.500 kcal, la masa de Craciun putem consuma pana la 8.000 kcal”, ne atentioneaza prof. univ. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare.Numai 100 de grame carnati obisnuiti, preparati din carne de porc sau oaie, au intre 300 si 500 kcal. Caltabosul, preparat din orez si organe, ajunge pana la 200-400 kcal doar portia de 100 de grame. Traditionalele sarmale de Craciun, care au in compozitie de obicei carne de vita sau porc si, mai rar, pasare, contin 250-500 kcal. Aceeasi cantitate de 100 de grame de friptura de porc slaba numara 200 kcal, in timp ce o friptura impanata ajunge la 500 kcal. Daca ne gandim, totusi, ca o bucatica de 100 de grame de friptura adesea nu este suficienta, portia de 200 de grame de friptura de porc va avea aproximativ 1.000 kcal. Toba, specifica si ea acestei sarbatori, tot pe-acolo duce. O bucatica de 100 de grame, preparata din cap si picioare de porc, are 300-500 kcal. Nici piftia nu face rabat. Alimentul, care are in compozitie sorici, cap si picioare de curcan sau porc, tinde la 200- 500 kcal portia de 100 de grame. Doua feliute de cozonac pot „sari” de 500 kcal, mai ales daca desertul are nuca si crema de ciocolata. Totul depinde insa de numarul de oua si de cantitatea de grasime si zahar pe care le are cozonacul. Daca ne gandim deja la masa de Revelion, sa nu uitam de salata de boeuf. Portia de 200 de grame ajunge la 1.000 kcal. Multi o prefera insa si la masa de Craciun.
Masa de Craciun ne poate aduce un surplus de calorii de pana la patru ori mai mare decat intr-o zi obisnuita. La fel se poate intampla si in noaptea dintre ani, cand mancam aproape aceeasi cantitate de alimente intr-un timp mult mai scurt. „Daca intr-o zi obisnuita o femeie ar trebui sa consume, in medie, 2.000 kcal, iar un barbat 2.500 kcal, la masa de Craciun putem consuma pana la 8.000 kcal”, ne atentioneaza prof. univ. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare.Numai 100 de grame carnati obisnuiti, preparati din carne de porc sau oaie, au intre 300 si 500 kcal. Caltabosul, preparat din orez si organe, ajunge pana la 200-400 kcal doar portia de 100 de grame. Traditionalele sarmale de Craciun, care au in compozitie de obicei carne de vita sau porc si, mai rar, pasare, contin 250-500 kcal. Aceeasi cantitate de 100 de grame de friptura de porc slaba numara 200 kcal, in timp ce o friptura impanata ajunge la 500 kcal. Daca ne gandim, totusi, ca o bucatica de 100 de grame de friptura adesea nu este suficienta, portia de 200 de grame de friptura de porc va avea aproximativ 1.000 kcal. Toba, specifica si ea acestei sarbatori, tot pe-acolo duce. O bucatica de 100 de grame, preparata din cap si picioare de porc, are 300-500 kcal. Nici piftia nu face rabat. Alimentul, care are in compozitie sorici, cap si picioare de curcan sau porc, tinde la 200- 500 kcal portia de 100 de grame. Doua feliute de cozonac pot „sari” de 500 kcal, mai ales daca desertul are nuca si crema de ciocolata. Totul depinde insa de numarul de oua si de cantitatea de grasime si zahar pe care le are cozonacul. Daca ne gandim deja la masa de Revelion, sa nu uitam de salata de boeuf. Portia de 200 de grame ajunge la 1.000 kcal. Multi o prefera insa si la masa de Craciun.

Citeste si:  Cum sa prevenim caderea si rarirea genelor?

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.