Au inceput inscrierile pentru conferinta internationala: Servicii medicale si sociale pentru Romania rurala: nevoi si solutii

Please select a featured image for your post

Organizatiile neguvernamentale din Romania, cadrele medicale si autoritatile locale din mediul rural, dar si factori de decizie la nivel judetean si experti guvernamentali sunt invitati sa participe in zilele de 7 si 8 Octombrie anul curent la conferinta internationala „Servicii medicale si sociale pentru Romania rurala: nevoi si solutii” care se va desfasura la Bucuresti, Rin Grand Hotel.

Nevoia organizarii unei conferinte pe aceasta tema se bazeaza pe identificarea unor probleme grave cu care se confrunta satul romanesc in domeniile amintite. Astfel, statisticile si studiile nationale indica faptul ca in satele din Romania exista de cinci ori mai putini medici decat in orase, desi aproape jumatate din populatia Romaniei traieste la tara, peste un sfert din populatia rurala nu este inscrisa la medicul de familie, iar pentru batranii si persoanele cu handicap din aceste zone serviciile specializate sunt aproape inexistente.

Citeste si:  Invingerea timiditatii

Scopul general al conferintei il constituie cunoasterea problematicii serviciilor sociale si medicale din zonele rurale din Romania in vederea identificarii problemelor si promovarii modelelor de buna practica. Pentru aceasta aproximativ 200 de specialisti de la ONG-uri, institutii medicale, autoritati locale si judetene, dar si experti guvernamentali vor fi invitati sa dezbata, timp de doua zile, cele mai grave probleme socio-medicale ale satului romanesc, sa identifice posibile solutii si sa cunoasca proiectele de succes implementate pana acum, sa afle ce surse de finantare sunt disponibile pentru viitoarele programe, dar sa cunoasca si punctele de vedere ale specialistilor straini din Norvegia si tarile vecine Romaniei care vor fi prezenti la eveniment. Participarea la conferinta este gratuita, organizatorii asigurand cazarea participantilor (2 nopti), masa si materialele informative, urmand ca participantii sa-si asigure cheltuielile de transport si cele personale. Pe langa sesiunile conferintei, in seara zilei de 7 Octombrie participantii vor avea parte de o cina cu program artistic traditional roman si norvegian la care deasemenea se pot inscrie organizatiile participante.

Citeste si:  Vitamina D si efectele secundare ale acesteia

Persoanele care doresc sa afle mai multe detalii sau doresc sa participe la conferinta sunt invitate sa viziteze pagina de web www.ruralestbacau.ro, sectiunea: CONFERINTA INTERNATIONALA, sau sa contacteze secretariatul conferintei la 0234.585658, e-mail: programe@fsc.ro.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.