Avionul sanitar pus la dispozitia SMURD, salveaza vieti

Please select a featured image for your post

Pe 22 iulie 2011, Fundatia pentru SMURD – cu sprijinul E.ON Romania si a Fundatiei pentru Societate – a realizat cu succes o misiune umanitara pentru salvarea vietii unui bebelus de numai patru zile. Misiunea umanitara face parte din proiectul de salvare de vieti omenesti initiat si derulat de Fundatia pentru SMURD, prin intermediul caruia pacientii sunt transportati in regim de urgenta cu avionul sanitar pus la dispozitia SMURD.

Citeste si:  Cum reintram in programul normal dupa vacanta?

Copilul era internat la Centrul de Boli Cardiovasculare din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgente Targu Mures, fiind diagnosticat cu o malformatie cardiaca congenitala, de o complexitate ce depasea capacitatile curative din Romania. Acesta necesita o interventie chirurgicala de specialitate la o clinica din Dortmund.

Din cauza starii grave a pacientului, precum si a distantei mari care trebuia parcursa pana la clinica din Germania, utilizarea elicopterului sau a altor solutii pentru transport nu erau eficiente si din aceste motive s-a optat pentru transportul cu avionul.

Citeste si:  Regimul alimentar in obezitate II

Costurile integrale de transport aferente misiunii de salvare a bebelusului au fost suportate de catre compania E.ON Romania si Fundatia pentru Societate. De aproximativ 5 ani Fundatia pentru SMURD, E.ON Romania si Fundatia pentru Societate sunt parteneri intr-o serie de programe ce vizeaza dezvoltarea Serviciului Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.