Avortul creste riscul de tulburari mintale

Femeile care trec printr-un avort prezinta un risc cu 81% mai ridicat de a dezvolta probleme de sanatate mintala, potrivit unui studiu recent. Mai mult decat atat, din totalul tulburarilor mintale, una din zece este asociata avortului.

Pentru a ajunge la aceasta concluzie, cercetatorii au analizat rezultatele a 22 de studii distincte, care au cumulat un total de 877.000 de femei, dintre care 163.831 facusera un avort.

Citeste si:  Acupunctura, cea mai eficienta metoda de tratare a durerilor de spate

„Rezultatele indica in mod clar ca avortul este asociat cu un risc mediu pana la ridicat de probleme psihologice ulterioare procedurii”, explica autoarea studiului. „Global, rezultatele au relevat ca femeile care experimenteaza un avort au un risc cu 81% mai ridicat de probleme de sanatate mintala”.

Avortul a fost asociat cu o crestere de 34% a riscului de tulburari de anxietate si de 37% a riscului de depresie. In plus, femeile care trec prin experienta avortului prezinta un risc dublu de a abuza de alcool, triplu de a abuza de substante si de peste doua ori mai mare de a incerca sa se sinucida.

Citeste si:  Pericolele lipsei de somn

Sursa: ANI


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.