fbpx

Ce nu stiati despre disfunctiile erectile…

Disfunctia erectila este definita drept incapacitatea de a obtine sau a mentine o erectie, pentru un act sexual satisfacator. Este principala tulburare sexuala la barbati, motiv pentru care multi reprezentanti ai sexului tare o percep ca fiind una dintre cele mai mari temeri ale lor. Iata cateva informatii utile, mai mult sau mai putin cunoscute, menite sa va ajute sa va creati o imagine de ansamblu asupra problemei si sa va indice metode de tratare a acesteia.

Stiati ca…

pentru a obtine o erectie, este necesar ca, in organism, sa aiba loc o serie de procese: centrii nervosi de la nivelul penisului sa functioneze corespunzator; circulatia sangvina la nivelul penisului sa fie adecvata, venele sa poata „capta si retine” sangele in penis; creierul sa trimita un stimul catre penis – daca in oricare dintre aceste etape apar probleme, atunci erectia nu poate sa apara sau sa fie mentinuta?

Citeste si:  Campania 5 portii de legume, fructe sau suc de fructe”

exista mai multe grade ale disfunctiei erectile – usoara (erectii reusite in 70-80% din incercari); moderata (erectii reusite in 40-60% din incercari); si severa (erectii reusite in 0-30% din incercari)?
la nivel mondial, unu din 10 barbati se confrunta, la un moment dat in viata lor, cu disfunctii erectile?

desi disfunctia erectila nu este considerata o componenta normala a procesului de imbatranire, riscul creste odata cu inaintarea in varsta – de la 39%, in jurul varstei de 40 de ani, la 65%, dupa 65 de ani?

Citeste si:  Scoala oftalmologica romaneasca, reprezentata la cel mai mare congres international din Rusia

cu toate acestea, disfunctia erectila poate afecta barbati tineri, in jurul varstei de 20 – 30 de ani, aceasta situatie fiind atribuita unei probleme de sanatate fizica sau psihica, anterioare?

printre factorii de risc ai disfunctiilor erectile se numara fumatul (barbatii care fumeaza peste un pachet de tigari pe zi au un risc dublu de disfunctii erectile), bolile vasculare (complicatiile diabetului, hipertensiunea arteriala), obezitatea, tulburarile endocrine (nivel scazut al testosteronului), tulburari emotionale (depresia, stresul, anxietatea), unele interventii chirurgicale (ablatia chirurgicala a prostatei), unele medicamente si substante (medicatia antihipertensiva, sedativele, drogurile)?

izolarea, atat emotionala, cat si fizica, este una dintre cele mai comune consecinte ale disfunctiilor erectile, barbatii afectati simtindu-se coplesiti de vina si jena din pricina acestei probleme?

Citeste si:  Cancer pulmonar

alte consecinte negative pot fi deteriorarea relatiei de cuplu, abuz de alcool si droguri, depresie, supraalimentare, scaderea increderii de sine, interes sporit pentru relatii extraconjugale etc.?

disfunctiile erectile sunt tratabile, tratamentul disfunctiilor erectile putand include eliminarea, pe cat posibil, a factorilor de risc, medicatie orala, psihoterapie, injectii peniene, implanturi peniene?
o dieta echilibrata, exercitiul fizic, un program adecvat de odihna, echilibrul mintal si comunicarea eficienta cu partenerul de cuplu reprezinta parti esentiale in prevenirea si tratamentul disfunctiilor erectile?

pentru ca fiecare barbat este diferit, tratamentul disfunctiei erectile trebuie sa fie intotdeauna personalizat si recomandat de un medic specialist, evitandu-se automedicatia si administrarea de tratamente neaprobate?

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.