Cea mai mare salina artificiala, inaugurata la Sibiu

Please select a featured image for your post

Cea mai mare salina artificiala din municipiul Sibiu a fost inaugurata luni, avand doua incaperi cu o suprafata totala de 65 de metri patrati, in care sunt 50 de tone de sare de la Slanic Prahova, Salina Sibiu reproducand microclimatul salinelor naturale, conform unui comunicat de presa remis AGERPRES.

„Salina Sibiu vine in intampinarea celor care sufera de boli ale aparatului respirator, adulti si copii. Speram ca un numar mare de pacienti ne vor trece pragul pentru a se bucura de efectele pozitive ale salinoterapiei”, a declarat Radu Benchea, proprietarul salinei.

Citeste si:  Copiii si violenta de la televizor

In cele doua incaperi ale sale, Salina Sibiu poate gazdui 13 persoane concomitent. Camera pentru copii, cu o capacitate de sapte persoane, este adaptata micutilor. Tabla de desen, desenele animate, jocurile si muzica pentru copii, toate creeaza un mediu in care acestia se pot juca in voie in timp ce beneficiaza de terapia cu sare. Cu o capacitate de sase persoane, camera pentru adulti le pune sibienilor la dispozitie fotolii confortabile, lumini relaxante, muzica ambientala, reviste, carti si un joc de sah.

Citeste si:  Homeopatia, o metoda de tratament fara efecte adverse

Temperatura medie in salina este cuprinsa intre 18 si 20 de grade Celsius, iar umiditatea, asigurata prin fantani de apa, se ridica la 55-70%. Tehnica folosita in realizarea Salinei Sibiu prezinta avantaje, deosebind-o de alte saline. Astfel, toate cele 5-6 fete ale bulgarilor de sare de pe pereti iau contact cu aerul, ceea ce asigura o salinitate crescuta. La acesti bulgari se adauga sarea macinata de pe podea.

Citeste si:  Cauzele osteoporozei

O sedinta dureaza 50 de minute, in timp ce un tratament complet cuprinde 12 sedinte. Salina Sibiu ofera primele doua sedinte gratuit pentru toti pacientii. Pretul unui abonament porneste de la 100 lei, iar pentru o singura sedinta de la 12 lei. Este indicata repetarea tratamentului de doua trei ori pe an.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.