Chin Min – tratamentul lunilor de iarna

Un balsam ca o comoara, acesta este Chin Min de la STYX Naturcosmetic. Eficient deopotriva in ingrijirea musculaturii si a articulatiilor dupa activitati fizice intense, cat si ca remediu in caz de raceala si gripa, CHIN-MIN reprezinta incununarea principiilor active din patru plante recunoscute pentru efectele lor directe si rapide asupra tonusului general al corpului uman.

Menta, eucaliptul, scortisoara si cuisoarele sunt cele patru bogatii naturale pe care specialistii de la STYX Naturcosmetic le-au adunat in reteta balsamului CHIN-MIN. Si nu intamplator! Menta este este un remediu eficient in cazurile de astenie, dureri reumatice, raceli si migrene. Sub forma de masaj sau bai, menta este un stimulent si tonic general excelent. Stiati ca in aburul produs prin fierberea frunzelor de menta se elibereaza peste 12 compusi chimici instabili volatili, care inhiba centrii agresivitatii? Iata unul din principalele motive pentru care aceasta planta – care calmeaza si invioreaza – este folosita adesea in aromaterapie.

Citeste si:  “Vrem o lume fara scleroza multipla!”

Uleiul de eucalipt are actiune antiinflamatoare, antibacteriana, tonica si astrigenta. Imunitatea si tonusul general sunt stimulate de mirosul puternic al uleiului de eucalipt, folosit la inhalatii, in caz de raceala. Masajul cu ulei de eucalipt are efect analgezic, calmand durerile musculare si articulare. Substanta activa – eucalyptolul – este cea „vinovata” de proprietatile decongestionante si antitermice ale uleiului esential.

Scortisoara este una din cele mai pretuite mirodenii ale Orientului indepartat. Indienii o foloseau ca leac in diverse afectiuni ale circulatiei sangvine si pentru digestie, dar si pentru combaterea racelii. In China, chiar si in zilele noastre, ramurile de scortisoara sunt folosite pentru stimularea transpiratiei, imediat ce au aparut primele simptome de raceala sau gripa.

Citeste si:  Reumatism

Cuisoarele au fost „testate” si ele de-a lungul secolelor in lupta cu gripa, raceala, durerile musculare si artrita. Adaugat in unguente, extractul de cuisoare produce efectul de „cald” la nivelul epidermei, prin stimularea circulatiei sangvine. Pentru a-i spori aceasta calitate, specialistii de la STYX Naturcosmetic au adaugat in formula balsamului CHIN-MIN si mentol, care are efect antiinflamator.

Iata de ce am indraznit sa spunem ca balsamul CHIN-MIN este o comoara. Calitatile produsului sunt puse in valoare prin masaje pe zonele solicitate sau dureroase, in perioada de efort sau dupa acesta. Efectul este de stimulare locala a circulatiei sangvine si de relaxare musculara. De asemenea, este remarcabil efectul in ameliorarea starilor de raceala si gripa, obtinut printr-o masare delicata a pieptului si a gatului.

Citeste si:  Solarul, incadrat in categoria de risc maxim cancerigen

Uleiul Chin Min este o reteta traditionala de esente aromate preluata din medicina chineza, cu utilizari diverse: aplicat pe tample si frunte impotriva durerilor de cap, pentru inhalatii in caz de tuse, pentru masaj in dureri musculare si ale articulatiilor, pentru igiena orala (diluat in apa), pentru sauna etc.

Material realizat de specialistii STYX Naturcosmetic – www.styx.ro & www.shop.styx.ro.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.