Consumat cu moderatie, vinul previne dementa

Inca o veste buna pentru cei care apreciaza un vin bun: nu doar ca va va incanta papilele gustative, insa vinul va poate ajuta sa tineti la distanta dementa. Potrivit unui studiu recent, efectul se datoreaza unor compusi ai vinului care previn procesele inflamatorii.

Un nou studiu, realizat de oamenii de stiinta de la Universitarea Wake Forest din Carolina de Nord (Statele Unite), demonstreaza proprietatile benefice ale vinului pentru prevenirea formelor de dementa, inclusiv a maladiei Alzheimer, precum si pentru cresterea colesterolului „bun” (HDL -colesterol).

Citeste si:  Oamenii in varsta reusesc sa treaca mai usor peste momentele grele

Rezultatele au aratat ca acele persoane care consuma in medie 8-14 pahare de vin pe saptamana prezinta un risc cu 37% mai redus de a dezvolta dementa, comparativ cu persoanele care nu beau deloc.

Atentie, insa: moderatia este, din nou, cuvantul de ordine atunci cand vine vorba despre consumul de alcool! Potrivit unui studiu finlandez, adultii de varsta mijlocie care fac excese cel putin o data pe luna – exces insemnand, spre exemplu, ca beau mai mult de cinci sticle de bere sau o sticla de vin, la o singura masa – sunt de trei ori mai predispusi sa dezvolte o forma de dementa 25 de ani mai tarziu.

Citeste si:  Afla care este limita normala la care ar trebui sa se mentina nivelul colesterolului

Sursa: ANI


Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.