Controlul gratuit al tensiunii arteriale cu ocazia Zilei Mondiale de Lupta impotriva Hipertensiunii Arteriale in Bucuresti

Please select a featured image for your post

Pe data de 17 mai, cu ocazia Zilei Mondiale de Lupta impotriva Hipertensiunii Arteriale, bucurestenii sunt asteptati sa isi testeze gratuit tensiunea arteriala si sa primeasca sfaturi referitoare la preventia si controlul acestei afectiuni, in corturile special amenajate din fata spitalului Coltea (zona dinspre Universitate), intre orele 10.00 – 19.00. Actiunea face parte din Campania Nationala „Viteza ucide… nu numai in trafic. Controleaza-ti tensiunea arteriala!”, initiata de Societatea Romana de Hipertensiune.

In cadrul acestei actiuni a campaniei, publicul larg va beneficia de testarea gratuita a tensiunii arteriale, precum si de indrumari din partea cadrelor medicale prezente la punctele de testare. De asemenea, primele 150 de persoane diagnosticate cu hipertensiune arteriala vor primi un voucher pentru un consult gratuit amanuntit la o clinica privata din Bucuresti.

Citeste si:  Aplanati din timp conflictele cu cel mic

„Hipertensiunea arteriala este o adevarata problema de sanatate publica in Romania, astfel ca ne bucuram sa avem sprijinul autoritatilor pentru aceasta campanie. Speram ca vor veni cat mai multe persoane sa afle daca sunt in zona de risc de hipertensiune arteriala, deoarece, prin masurarea tensiunii arteriale, putem depista pe cei care sufera de aceasta afectiune si ii putem indruma spre mijloace de control si tratament corespunzatoare fiecaruia”, a declarat prof.univ.dr. Maria Dorobantu, initiatorul campaniei si presedintele Societatii Romane de Hipertensiune.

Citeste si:  Asa nu...

In conditiile in care milioane de romani sufera de hipertensiune arteriala, Campania Nationala „Viteza ucide… nu numai in trafic. Controleaza-ti tensiunea arteriala!” trage un semnal de alarma asupra gravitatii acestei afectiuni si are ca scop informarea si educarea publicului larg in ceea ce priveste preventia, diagnosticarea precoce si controlul tensiunii arteriale.

Citeste si:  Ce sa eviti cand ii faci masaj

Testarile gratuite din Bucuresti, de pe 17 mai, vor fi urmate de actiuni in Iasi, in perioada 23-24 iunie, cu prilejul primei Conferinte Internationale a Societatii Romane de Hipertensiune.

Campania de masurare a tensiunii arteriale din Bucuresti se va realiza cu sprijinul Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti, Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila” si Directiei de Sanatate Publica Bucuresti.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.