Criosauna in medicina sportiva la Conferinta „Recuperarea si Reabilitarea in Sport”

Please select a featured image for your post

Criosauna, ca modalitate extrem de eficienta de refacere si recuperare a sportivilor dupa traumatisme acute sau cronice, precum si pentru imbunatatirea performantei acestora, a fost prezentata, pe 28 octombrie, in cadul Conferintei de Cercetare pentru Sport „Recuperarea si Reabilitarea in Sport”, organizata de Consiliul Stiintei Sportului din Romania si Institutul National de Cercetare pentru Sport.

Citeste si:  Tu si adolescentul tau

Sunt binecunoscute tratamentele reci folosite de sportivi pentru recuperare. In criosauna se efectueaza proceduri de aerocrioterapie la -180° C. Aceste proceduri vin in ajutorul sportivilor accidentati, ca o alternativa la binecunoscutele comprese reci, dar cu rezultate mai rapide si mai bune, pentru ca in urma acestor proceduri organismul se regenereaza pe cale naturala, de la sine.

Citeste si:  Copilul meu se balbaie: ce este de facut?

In plus, criosauna ajuta sportivii in imbunatatirea performantelor pe termen lung, efectele ei fiind similare sau chiar mai bune cu cele ale stimulatorilor biochimici, fara efecte negative sau adverse pe termen lung, pentru ca aerocrioterapia nu modifica acei parametri hematologici si biochimici care fac obiectul testelor de dopaj.

In plus, criosauna este usor de folosit, poate fi instalata oriunde si nu presupune eforturi logistice mari.

Citeste si:  Tratament artrita

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.