Cum e viata unui copil cu diabet in Romania?

Please select a featured image for your post

„Numele meu este Diana, am opt ani si abia am inceput clasa a doua. In vacanta de vara mami si cu tati mi-au spus ca am diabet. Nu stiu exact sa explic ce am, dar de atunci fac injectii in fiecare zi si nu ma mai pot juca ca alta data pentru ca obosesc mai repede si ametesc, dar nu ma doare nimic. Tot de atunci bunicii spun ca nu mai am voie decat anumite dulciuri, iar parintii mei sunt atenti la ce mananc si ma invata mereu cum sa ma feresc de alimentele rele. Ii vad mereu pe mami si tati cum citesc despre boala mea si mergem mai des la doamna doctor, care ma inteapa in degetel. Pentru ca mereu vor sa afle cate ceva nou despre diabetul meu, mami si cu tati se intalnesc sambata, 13 noiembrie, cu alti parinti si copii pentru a invata de la medicii specialisti si psihologi cum sa ne ingrijeasca mai bine. Eu m-am gandit sa va invit si pe voi sa aflati cum e sa fii copil cu diabet in tara noastra. Ne vedem acolo!”

Citeste si:  Bolile ar putea fi diagnosticate cu particule de rugina si nisip

Unde: in Amfiteatrul Spitalului de Copii „Marie S. Curie” din Bucuresti (bd. Constantin Brancoveanu nr. 20)

Cand: Sambata, 13 noiembrie 2010, intre orele 10-14

Organizatori: Houston NPA si Asociatia pentru Copiii si Tinerii cu Diabet Zaharat din Municipiul Bucuresti

Invitati:

Dr. Mihaiela Mihu – medic primar pediatru – Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Marie S. Curie” Bucuresti
Prof. dr. Ioana Micle – medic primar diabet boli de nutritie si metabolism – Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Louis Turcanu” Timisoara
Dr. Rodica Perciun – medic diabetolog – Institutul de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice
Marcela Causneanu – psiholog
Vasile Barbu – presedinte al Asociatiei Nationale a Pacientilor din Romania
Catalina Tabarcea – Sef Serviciu in cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6 Bucuresti.

Citeste si:  Terapia celuilalt este (si) terapia noastra?

Copiii se vor juca impreuna cu cei doi clovni ai Fundatiei CliniClowns Romania, iar dupa ora 13.30 se vor bucura de marionetele trupei de teatru „Muschetarii”.

Cele mai bune prajituri, cu ingredinte speciale pentru diabetici, vor fi aduse de SC Fox S.I.M.A. SRL, laborator de cofetarie-patiserie, toate produse fara conservati si aditivi fiind avizate medical.

Citeste si:  Vaccin contra cancerului de piele

Pentru confirmari participare si alte detalii despre eveniment: Gabriela Niculescu, gabriela.niculescu@houston.ro, 0725.221.018.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.