De ce este important sa folosim produse special create pentru igiena intima?

Pentru a te asigura ca zona intima este ingrijita corect, trebuie sa fii foarte atenta atat la regulile de ingrijire, diferite pentru igiena intima externa si cea interna, cat si la produsele pe care le folosesti. Cel mai important aspect de care trebuie sa tii cont este ca igiena intima externa sa face cu produse special concepute ingrijirii intime si nu cu produse cosmetice.

Citeste si:  Din secretele oamenilor slabi

Dr. Ruxandra Dumitrescu, medic primar obstetrica-ginecologie, ne spune de ce produsele cosmetice ne pot face rau, cand vorbim de igiena intima: „Produsele cosmetice, asa cum sunt sapunul sau gelul de dus, contin compusi chimici care pot provoca reactii alergice la nivelul perineului si vaginului. In plus, produsele destinate ingrijirii pielii sau parului respecta pH-ul zonei pentru care au fost create, pH care este diferit de cel vaginal. Pentru igiena intima trebuie sa folosim produse cu un pH adecvat sau cu pH neutru, altfel pot aparea urmatoarele manifestari/reactii: o senzatie de disconfort, iritatii, mancarimi sau usturimi”.

Citeste si:  Specialistii avertizeaza: Indulcitorii ingrasa mai mult ca zaharul

Produsele din gama Lactacyd Femina contin acid lactic, similar cu cel natural continut de flora vaginala, fiind recomandate pentru igiena intima externa pentru ca nu dauneaza lactobacililor, nu irita si ajuta la restabilirea si mentinerea pH-ului normal fiziologic al zonei vulvo-vaginale. Produsele Lactacyd Femina sunt destinate pentru spalarea externa zilnica, fiind recomandate in igiena personala pentru ca sunt foarte bine tolerate.

Citeste si:  Obiceiuri de bebelus

Gama Lactacyd Femina include: emulsiile Lactacyd Femina si Femina Plus, spuma Lactacyd Femina, servetele intime Lactacyd Femina si noul gel proaspat Lactacyd Femina Ocean Fresh.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.