De ce femeile sunt mult mai expuse la boli venerice decat barbatii

Probabil ca stiati asta pana acum: bolile transmisibile sexual (BTS) se manifesta mai frecvent in cazul femeilor decat in al barbatilor, iar consecintele pe termen lung ale contractarii unei asemenea afectiuni sunt, de asemenea, mult mai dure in cazul doamnelor (ducand, in unele cazuri, la infertilitate).
Incorect sau nu, iata cateva explicatii pentru diferentele dintre sexe, atunci cand vine vorba de boli venerice:

Citeste si:  Program de reabilitare

1. Anatomia. Cald si umed, vaginul este un loc propice dezvoltarii bacteriilor. De asemenea, mucoasa vaginala este mult mai sensibila si mai subtire decat pielea care acopera penisul, ceea ce face mult mai usoara „absorbtia” bacteriilor si a virusurilor.

2. Simptomele BTS apar mai repede in cazul barbatilor. Adesea, o femeie poate fi infectata cu o asemenea boala si sa afle un an mai tarziu, cand poate fi deja mult mai greu de tratat.

Citeste si:  Fara fisa medicala electronica

3. Femeile confunda adesea simptomele unei boli venerice cu altele, dand vina pentru mancarimi si usturimi pe candida, de exemplu. Barbatii se panicheaza multa mai repede.

4. Netratat, HPV (Human Papilloma Virus), considerat cea mai frecventa BTS, poate duce, in ultima instanta, la aparitia cancerului de col uterin. In cazul barbatilor, este la fel de frecvent, insa arareori isi deranjeaza in vreun fel purtatorul.

Citeste si:  Cum ne ingrijim de Sarbatori: intre traditionalism si modernitate

5. Unele boli venerice netratate pot duce la infertilitate; de asemenea, unele dintre ele pot fi transmise fatului, cu consecinte din cele mai grave.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.