De obiceiurile alimentare gresite din tinerete se scapa mai greu

Obiceiurile alimentare nesanatoase, dobandite in tinerete, continua adesea sa se pastreze si la varsta adulta, arata un studiu recent. De aceea, spun specialistii, este important ca educatia pentru o alimentatie corecta sa se faca din adolescenta, iar orice comportamente daunatoare sa fie inlaturate tot atunci, deoarece mai tarziu este mult mai dificil.

Citeste si:  Cupru si zinc impotriva durerilor de spate

Folosind date provenite dinte-un studiu longitudinal cu o durata de zece ani, oamenii de stiinta ai examinat variabilele legate de comportament alimentar, activitate fizica si greutate, la un numar de 1.030 tineri barbati si 1.257 tinere femei.

O treime din participanti (29%) se aflau la inceputul adolescentei atunci cand studiul a debutat si la inceputul varstei adulte, zece ani mai tarziu, la finalul studiului. Restul de participanti se aflau la mijlocul adolescentei la debut, respectiv la mijlocul varstei adulte, la final.

Citeste si:  Ce afectiuni oftalmologice pot fi rezolvate prin tratament chirurgical?

Prevalenta curelor de slabire s-a mentinut constanta, din adolescenta pana la varsta adulta, in randul femeilor, din ambele grupe de varsta. La barbati, prevalenta curelor s-a mentinut constanta in randul celor mai tineri, insa a crescut semnificativ la barbatii aflati la mijlocul adolescentei.

La femeile mai tinere, comportamentele nocive de control al greutatii au prezentat o scadere semnificativa din adolescenta mijlocie catre varsta adulta mijlocie, insa s-au mentinut tot la niveluri ridicate.

Citeste si:  Distonia cu declansare rapida

Sursa: ANI


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.