Dulciurile pot provoca insomnii

Please select a featured image for your post

Un nou studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea din Sydney arata ca o dieta bogata in alimente cu un indice glicemic (IG) mare poate creste semnificativ nivelul de triptofan din organism – un aminoacid cunoscut sa provoace insomnii.

Studiul a demonstrat ca alimentele pe care le consumam afecteaza puternic prezenta sau absenta hormonilor hipno-inductori esentiali. Pentru a ajunge la aceasta concluzie, subiectii au fost divizati in trei grupuri, fiecaruia dintre acestea fiindu-i servite trei tipuri diferite de alimente: alimente bogate in carbohidrati, cu indice glicemic mare; alimente mixte, bogate in carbohidrati si proteine, cu indice glicemic mare; si alimente cu un indice glicemic scazut.

Citeste si:  Jumatate din fructele, legumele si cerealele pe care le mancam sunt contaminate chimic

Dupa patru ore de la servirea mesei, echipa de cercetatori a masurat nivelul glucozei, insulinei si aminoacizilor al subiectilor, rezultatele fiind comparate ulterior cu tipul de alimente consumat.

Analizele au aratat ca subiectii din primul grup prezentau cele mai ridicate cantitati de insulina si triptofan. Cele mai scazute valori au fost inregistrate la grupul al treilea, care consumase alimente cu un indice glicemic mic.

Citeste si:  De ce avem celulita?

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.