Durerile musculare si articulare cauzeaza jumatate dintre absentele de la serviciu

Durerile musculare si cele articulare constituie cauza a jumatate dintre absentele motivate medical de la serviciu la nivelul Uniunii Europene, se arata intr-un nou studiu. De asemenea, aceste dureri sunt responsabile pentru doua treimi dintre cazurile de incapacitate permanenta de munca.

Fundatia pentru Forta de Munca a declarat ca 100 de milioane de europeni sufera de durere musculoscheletala cronica, dintre care 40 de milioane sunt muncitori. Dintre acestia 40% sunt nevoiti sa renunte la locul de munca din pricina sanatatii precare.

Citeste si:  Calmare stomac

„Afectiunile musculoscheletale au un impact negativ serios asupra fortei de munca din UE, aceste boli fiind responsabile pentru pierderea a milioane de zile de munca, doar in Marea Britanie fiind motivul absentei de la serviciu a 9,5 milioane de persoane”, a declarat Stephen Bevan, directorul executiv al Fundatiei.

Secretarul General al Congresului Sindicatelor din Marea Britanie este de parere ca „acest raport subliniaza o problema pe care sindicatele au ridicat-o ani la rand, privind dreptul la pensionare anticipata a persoanelor care au probleme musculare si osoase”.

Citeste si:  Test cu probe ADN pentru "prezicerea" cancerului la san

„Multe dintre aceste boli sunt cauzate sau agravate de munca. Numarul mare de cazuri arata ca actualele prevederi europene privind munca fizica sau lucrul la calculator nu sunt in masura sa previna aparitia afectiunilor musculoscheletale asociate activitatii lucrative”, adauga acesta.

Costul estimativ pe care societatea il plateste din pricina acestor probleme de sanatate se ridica, la nivel European, la 240 miliarde de euro anual, se arata in raport.

Citeste si:  Cum tratam anemia

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.