fbpx

Electrostimulare: avantaje terapeutice si contraindicatii

Aparatura de electrostimulare foloseste o tehnologie extrem de sofisticata si de puternica pe baza de curent, destinata remodelarii corporale, slabire localizata, inlaturarea tuturor tipurilor de celulita, intarirea si tonifierea musculaturii, atenuarea semnelor de imbatranire.

Electrostimularea este o procedura sigura si simpla prin care micro-curentii sunt aplicati pe fibrele musculare ale zonei de tratament stimulandu-i si facandu-i sa lucreze. Aceasta stimulare creaza o cerere uriasa de energie in muschi. Pentru a satisface aceasta cerere, muschii utilizeaza grasimile din imprejurimi ca si sursa de energie, arzandu-le in acelasi fel in care se ard in timpul unor exercitii obisnuite.

Asa se face ca efectele sunt vizibile imediat, uneori chiar dupa prima sedinta pierzandu-se intre 1-4 centimetri. In afara scaderii in centimetri, electrostimularea creste metabolismul, circulatia sanguina si gradul de oxigenare al zonei respective, facand-o un instrument extrem de eficient in tratarea celulitei.

Citeste si:  Activitati de socializate si de relaxare pentru bolnavii de cancer

In probleme de coloana (spre exemplu, scolioza), electrostimularea are rezultate bune cu efect decontracturant in afara concavitatii si tonizant inauntru curburii. Primele efecte vizibile apar cel tarziu dupa a treia sedinta, dar dupa 12 sedinte se poate vorbi de o slabire in centimetri remarcabila, pierzandu-se minim un numar la imbracaminte.

Pentru drenajul limfatic exista un tratament recomandat persoanelor cu retentie de lichide si persoanelor cu o celulita vizibila (aspect inestetic de „coaja de portocala”).

Citeste si:  Statiunea Mamaia gazduieste pe 11 septembrie Triathlon Challenge

Ca si concluzie, electrostimularea are drept avantaje inlaturarea grasimii nedorite, imbunatatirea aspectului personal, intarirarea si definirea musculaturii, precum si inlaturarea stresului si durerilor musculare. In plus, asigura o viata sanatoasa prin usurarea fluxului sanguin si prin arderea grasimilor atat de nocive organismului, reeduca muschii dandu-le fermitate, ajuta in tratamentul artritei, a reumatismului si a altor probleme musculare. Mijloacele terapeutice de electrostimulare sunt usor de utilizat si nu implica mari costuri.

Este de retinut insa ca electrostimularea prezinta si contraindicatii. Daca va aflati in una din situatiile de mai jos este indicat sa nu optati pentru electrostimulare sau sa amanati expunerea la acestea metoda terapeutica. Electrostimularea:

Citeste si:  Ascultarea poate fi solutia esentiala pentru problemele de cuplu

nu este recomandata pentru paciente care au tija metalica;
nu este recomandata pentru paciente care au pace-maker;
nu este recomandata pentru paciente care au interventii pe cord;
nu este recomandata pentru paciente care sunt insarcinate fara acordul medicului;
nu este recomandata pentru paciente care sufera de epilepsie, boli de piele, hipertiroidie, hipertensiune arteriala;
si nici o alta procedura, nu se recomanda in timpul menstrei.

Articol realizat de Bogdan Dimitriu, Coordonator Recuperare Medicala – Clinica Medicala Sport Med Center (www.sportmedcenter.ro)

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.