Exercitiile de respiratie amelioreaza simptomele astmului

Please select a featured image for your post

Persoanele care sufera de astm isi pot ameliora simptomele daca isi modifica modul in care respira, sunt de parere expertii Thomas Ritz si Alicia Meuret, de la Universitatea Metodista din Dallas, care au dezvoltat un program de patru saptamani pentru a-i invata pe astmatici sa-si controleze mai efcient afectiunea si sa deprinda noi tehnici de respiratie.
In timpul unei crize, astmaticii tind sa se hiperventileze, respirand rapid si profund pentru a combate senzatia de sufocare. Din pacate, afirma specialistii, acest obicei agreaveaza starea pacientilor prin scaderea nivelului de dioxid de carbon din organism, care duce la restrictionarea circulatiei sangelui catre creier si astfel la iritarea cailor respiratorii deja sensibile.

Citeste si:  Dieta organica ne prelungeste viata!

Programul derulat de Ritz si Meuret foloseste un instrument denumit capnometru, pe care astmaticii il tin in mana pentru a masura si monitoriza nivelul de CO2 expirat in timpul atacurilor. Folosind dispozitivul, pacientii invata sa respire regulat si mai superficial.
Ritz si Meuret sunt de parere ca tehnica poate contribui pozitiv la tratamentul astmului, reducand semnificativ, daca este deprinsa si efectuata corect, frecventa crizelor astmatice.

Citeste si:  Familia pacientelor cu cancer de san, risc sporit de imbolnavire

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.