Intensati – fitness pentru corp si suflet

Exista atat de multe tipuri de exercitii, incat cu greu il poti alege pe cel potrivit, mai ales ca fiecare are avantajele sale. Yoga foloseste puterea mintii, jogging-ul este un cardio excelent, iar fitness-ul lucreaza fiecare grupa de muschi in parte. Normal ca iti vine greu sa alegi, iar timpul este prea scurt pentru a le practica pe toate.

Ce este de facut in conditiile astea? Poti sa alegi un tip de exercitiu care combina elemente din toate celelalte. Exista asa ceva? Da, exista, se numeste Intensati si este ultimul racnet in Statele Unite.

Intensati combina elemente din yoga, dans, aerobic, calisthenics, arte martiale pentru a obtine un exercitiu complet, care, fata de alte programe, nu se concentreaza numai asupra corpului. Patricia Moreno, cea care a inventat Intensati, spune ca programul ei este un fel de fitness tridimensional, caci se adreseaza in aceeasi masura corpului, mintii si sufletului. „Totul este posibil daca schimbam felul in care gandim. Daca exploatam puterea mintii, vom beneficia de cea mai mare putere pe care o avem, cea spirituala. Aceasta a fost veriga lipsa in fitness, pana acum”, spune Patricia.

Citeste si:  Ce determina sexul copilului

Intensati combina exercitiul fizic cu rostirea unor mantre, de exemplu „Sunt puternica”, „Am incredere in mine”, „Voi reusi”. Pentru ca gandurile ne ghideaza actiunile, acestea te ajuta sa te concentrezi, sa-ti amintesti care este scopul tau si, in plus, inlatura plictiseala si rutina provocate de eternele numaratori intalnite in toate sporturile. „In timp ce alti antrenori iti cer sa numeri iar si iar pana la opt, Patricia iti cere sa repeti niste fraze care iti dau incredere in tine si te fac sa uiti de oboseala”, spune una dintre participantele la cursuri.

Citeste si:  Tipuri de analize si examinarea sanilor la medic

Dar Intensati nu este numai un sport pe care il practici o ora sau doua la sala, dupa care il uiti cu desavarsire. Este un mod de viata, un fitness „transformational”, dupa cum ii place Patriciei Moreno sa spuna, adica o experienta care te schimba pentru totdeauna, aratandu-ti ca poti avea viata pe care ti-o doresti, in corpul pe care ti-l doresti daca esti cu adevarat hotarata sa reusesti. Repetarea mantrelor are darul de a schimba tiparul dupa care gandim si de a alunga acele ganduri care sunt in contradictie cu ceea ce dorim sa obtinem.

Citeste si:  Infectia venerica cu Chlamydia

Desi in trecut a avut probleme cu greutatea si chiar a suferit tulburari alimentare, Patricia Moreno este astazi unul dintre cei mai apreciati antrenori americani. Revista Allure a numit-o de doua ori „Antrenorul anului”, iar revista Shape a inclus-o pe lista celor 10 femei care au „modelat” lumea.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.